Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Bukovčani traže asfaltiranje prometnice i javnu rasvjetu

Datum objave: 2. studenoga 2011.

Bukovec_nas
Kao što su i najavili, u srijedu u ranim prijepodnevnim satima ispred zgrade Međimurske županije, mještani Bukovca održali su mirni prosvjed. Cilj je bio župana Međimurske županije Ivana Perhoča upoznati s problemima koje imaju u svom mjestu, a koji nakon, kako su rekli, višegodišnjih nastojanja i upozoravanja nadležnih u Općini Selnica u kojoj se Bukovec nalazi nisu uspjeli riješiti.

Kako su istakli, njihova općina u Bukovec ništa ne ulaže, nemaju asfaltiranu prometnicu kroz mjesto, javnu rasvjetu te prostoriju za sastanke mjesnog odbora. Pozivaju se na neke odredbe o komunalnom gospodarstvu u kojima stoji da "ukoliko jedinica lokalne samouprave nije organizirala trajno i kvalitetno obavljanje pojedinih komunalnih djelatnosti, te održavanje pojedinih objekata i uređaja komunalne infrastrukture u stanju funkcionalne sposobnosti...  ....županija na čijem se području nalazi jedinica lokalne samouprave organizirat će obavljanje obavljanje pojedine ili sviju komunalnih djelatnosti, odnosno održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u stanju funkcionalne sposobnosti, na teret jedinice lokalne samouprave."

Predstavnike prosvjednika primio je župan, koji je, nakon što je saslušao njihove zahtjeve, istaknuo da su zahtjevi mještana opravdani, no da, na žalost Županija nema mnogo zakonskih mogućnosti kako bi općinu prisilila da asfaltira nerazvrstane prometnice ili izgradi javnu rasvjetu. Županija je za te namjene temeljem tekućih pomoći općinama i gradovima, kao pomoć za realizaciju kandidiranih projekata u 2011. godini predvidjela i u najvećem dijelu isplatila 75.000,00 kuna.

No, bez obzira na to župan će u četvrtak organizirati sastanak na kojem će za isti stol sjesti predstavnici Mjesnog odbora, Općine, Županije, Elektre Čakovec te Županijske uprave za ceste te pokušati pronaći rješenje kako bi mještani Bukovca imali komunalni standard kakav imaju velika većina naselja u Međimurju.

{gallery}2011galerije/Studeni_2011/Bukovcani{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content