Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

11 milijuna kuna za novu školsku zgradu u Orehovici

Datum objave: 30. listopada 2011.
OSO35
Nakon više godina izgradnje u petak je u Orehovici otvorena nova zgrada osnovne škole. Investiciju vrijednu 10.900.000,00 kuna, uz asistiranje župana Međimurske županije Ivana Perhoča, načelnika Općine Orehovica Franje Bukala, državnog tajnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Želimira Janjića i državnog tajnika u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Branka Mučnjaka, otvorili su učenici.

Kako je na svečanosti naglasio župan Perhoč, Međimurska županija svjesna je značaja obrazovanja za razvoj cjelokupnog kraja, te je stvaranje preduvjeta za razvoj postavila za svoje prioritete. Ovo je prva školska zgrada koja je u dugoj povijesti Orehovice napravljena upravo za tu namjenu, te ona predstavlja veliki dobitak za općinu. Preostalo je još izgraditi pripadajuću sportsku dvoranu, no i bez nje kvaliteta nastave u ovoj školi znatno će se povećati.

Prema riječima ravnatelja OŠ Orehovica, nova školska zgrada ima dvanaest učionica u kojima će u dvadeset razrednih odjeljenja znanje stjecati tristo učenika. Izgradnju škole financirali su Općina Orehovica, Međimurska županija,a 7.700.000 kuna osigurano je preko zajma Europske investicijske banke, EIB2. Nove prostore blagoslovio je blagoslovio je  varaždinski biskup mons Josip Mrzljak.

{gallery}2011galerije/Listopad_2011/Orehovica{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content