Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U akciji Banke hrane Hrvatska prikupljeno 1.553 kg hrane

Datum objave: 17. listopada 2011.

PA150020

U petak 14. listopada u prostorima TIC-a u Čakovcu, predstavljena je humanitarna udruga Banka hrane Hrvatska čija je glavna djelatnost prikupljanje i distribucija hrane socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, posredstvom humanitarnih organizacija, socijalnih institucija i udruga koje isto tako pomažu siromašnima. Banka Hrane Hrvatska dio je međunarodne federacije (Food Bank FEBA) sa sjedištem u Parizu.

Međimurska županija ustupila je Udruzi besplatno korištenje skladišnog prostora na lokaciji bivše Vojarne, koji je neophodan za funkcioniranje navedenog modela gdje će se prikupljena hrana od donatora skladištiti, te nakon sortiranja distribuirati socijalnim ustanovama.

Prva akcija prikupljanja hrane u organizaciji Banke Hrane Hrvatska, održana je ovaj vikend u četiri velika trgovačka centra u Čakovcu (Plodine, Kaufland, Konzum i Metss) te je tom prilikom prikupljeno čak 1.553 kg hrane.

Akcija je organizirana povodom Međunarodnog dana borbe protiv gladi u svijetu, a s obzirom na odaziv građana te količinu prikupljene hrane, možemo reći da je provedena vrlo uspješno. Izrazito pozitivne reakcije građana, dodatni su poticaj za provedbu budućih ovakvih akcija, te se ovim putem želimo zahvaliti svima koji su odvojili nekoliko kuna, kupili dodatni proizvod i donirali  ga Banci hrane.

U akciji je sudjelovalo i 30-tak volontera, kojima se također zahvaljujemo na nesebičnom trudu i radu.  

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content