Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen Dan neovisnosti

Datum objave: 7. listopada 2011.
neovisnost_nas
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u petak je u Čakovcu obilježen Dan neovisnosti. Vijence su pred Spomenik poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih, položili predstavnici Međimurske županije, Grada Čakovca, Policijske uprave Međimurske, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici javnog i političkog života Međimurja te građani. Svijeće pak su upaljene podno Spomen zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Međimurja postavljenim na zgradi čakovečke Knjižnice i čitaonice.

U prigodnom govoru župan Međimurske županije Ivan Perhoč naglasio je važnost obilježavanja datuma koji su odredili noviju hrvatsku povijest. "Prigoda je to da se prisjetimo i još jednom izrazimo zahvalnost svima onima koji su ne razmišljajući o opasnosti uzeli oružje u svoje ruke i krenuli braniti zemlju. Mnogi od njih na oltar domovine položili su i svoj život. " rekao je župan.

Danom neovisnosti obilježavamo dan kad je prije 20 godina Hrvatska prekinula sve državno pravne veze s republikama bivše države.


{gallery}2011galerije/Listopad_2011/Neovisnost{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content