Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Autobusni promet u ponedjeljak će se odvijati prema ustaljenom redu

Datum objave: 7. listopada 2011.

Prijevoz_nas
Nakon niza sastanaka s predstavnicima autobusnih prijevoznika koji imaju sjedište na području Međimurske županije, župan Međimurske županije Ivan Perhoč izdao je priopćenje za javnost u kojem stoji:

"Pismenom najavom raskida Dozvola i Ugovora koje je Presečki grupa imala s Međimurskom županijom vezano uz obavljanje javnog linijskog prijevoza i prijevoza učenika osnovnih škola na području Međimurja, došli smo u situaciju da od ponedjeljka 10. listopada 2011. godine nemamo prijevoznika koji bi obavljali prijevoz na našem području.

Kako bismo osigurali nesmetano odvijanje javnog linijskog prijevoza na području županije i normalno odvijanje nastave u osnovnim školama, u nekoliko proteklih dana održali smo niz sastanaka s predstavnicima prijevoznika koji imaju sjedište na području Međimurske županije. Na njima je dogovoreno da će se u ponedjeljak javni linijski prijevoz i  prijevoz učenika osnovnih škola odvijati bez prekida i po dosadašnjem režimu vožnje. Cijene prijevoza bit će iste kao i dosad, s time da će prijevoz za starije od 65 godina i osobe s invaliditetom biti besplatan.

Što se tiče prijevoza učenika srednjih škola i on je osiguran po dosadašnjem voznom redu. Cijene će u listopadu biti iste kakve su bile i dosad u primjeni po pojedinim linijama, a gdje su prijevoz obavljali prijevoznici s područja Međimurske županije temeljem Ugovora s Udrugom roditelja Međimurske županije. Posebni linijski prijevoz koji postoji na dijelu Međimurske županije uklopit će se u javni linijski prijevoz.

Mjesečne autobusne karte za sve prijevoznike mogu se kupiti na Autobusnom kolodvoru u Čakovcu, na mjestu gdje su se kupovale prošle školske godine. Kupljene mjesečne karte za mjesec listopad neovisno o prijevozniku (uključujući i Grupu Presečki) vrijede do kraja mjeseca za sve prijevoznike.

Formirat će se Radna grupa koja bi morala analizirati moguće promjene u smislu poboljšavanja funkcioniranja Javnog linijskog prijevoza na području Međimurske županije koja će pripremiti dokumentaciju za raspisivanje javnog poziva za dozvole, budući da je Presečki grupa otkazala sve usluge. Također, analizirat će se potreba promjene sustava prijevoza učenika osnovnih škola kako bi se proveo postupak javne nabave.

I dalje ukazujem na potrebu osiguranja sigurnosti korisnika prijevoza te apeliram na sve prijevoznike da o tome vode posebnu brigu. Očekujem da će se prijevoz organizirati na zadovoljstvo korisnika i koristim priliku da se Grupi Presečki ovim putem zahvalim na prijevozu koje smo organizirali u proteklih godinu i pol dana na našem području uz žaljenje zbog neugodnosti koje su imali u posljednjih 30-tak dana i koja su osim njima, naštetila i korisnicima autobusnog prijevoza.

Nadam se da se ovime završava "izvanredna situacija" oko autobusnog prijevoza na području Međimurske županije te da u budućnosti prijevoznici svojim postupcima neće ugrožavati normalno prometovanje, sigurnost i kvalitetu prijevoza. Međimurska županija pozorno će motriti sve što se događa u prijevozu na našem području te će na sve nepravilnosti odmah reagirati."

Odluka o uspostavi privremenog prijevoza

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content