Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Javni linijski prijevoz i prijevoz učenika osnovnih škola mora se odvijati u skladu s ugovornim odrebdama

Datum objave: 30. rujna 2011.
Prijevoz_nas
Nakon niza sastanaka s predstavnicima autobusnih prijevoznika koji na području Međimurske županije obavljaju Javni linijski prijevoz, prijevoz učenika osnovni škola te posebni linijski prijevoz srednjoškolaca, župan Međimurske županije Ivan Perhoč izdao je priopćenje za javnost u kojem stoji:

"Usprkos svih dogovora i mojih pokušaja posredovanja oko normaliziranja situacije koja je nastala u autobusnom prijevozu u Međimurskoj županiji, moram konstatirati da se na žalost stvari nisu pomaknule s početne točke.

Stoga od svih uključenih u Javni linijski prijevoz i prijevoz učenika osnovnih škola tražim da poštuju Ugovorne obveze. Tražim i da se sva odstupanja od ugovorenog pravovremeno najave, kako naručitelju prijevoza tako i javnosti, jer je nedopustivo da učenici, njihovi roditelji i svi građani koji koriste Javni linijski prijevoz budu taoci nadmudrivanja suprotstavljenih grupacija autobusnih prijevoznika.

Oni su naime dokazali da, unatoč svim naporima i inicijativama koje su došle s naše strane nisu spremni međusobno sjesti, pronaći kompromis i predložiti prihvatljivo rješenje. Uzimajući u obzir događaje od srijede i četvrtka i dalje inzistiram da svi oni koji se bave autobusnim prijevozom poštuju sve zakonske odredbe koje se tiču sigurnosti putnika i ispravnosti vozila, da poštuju vozni red te da se njihovim postupanjima u pitanje ne dovodi odvijanje nastave u osnovnim školama, ali i da se gospodarstvu ne stvara šteta zbog nepravovremenog dolaska na posao radnika koji koriste Javni linijski prijevoz.

Ukoliko bilo koji od prijevoznika nije spreman ili nije u mogućnosti ispuniti Ugovorom preuzete obveze o tome mora obavijestiti naručitelja odnosno Županiju, i to na način predviđen Ugovorom. Županija će pravovremeno poduzeti mjere potrebne za organizaciju prijevoza, a po potrebi i raspisati novi natječaj za obavljanje Javnoj linijskog prijevoza na području Međimurske županije.

Moje ingerencije u segmentu posebnog linijskog prijevoza srednjoškolaca odnose se isključivo na ukazivanju na potrebu za sigurnošću u prijevozu i poštovanju vremena polazaka i dolazaka. Za sve ostalo odgovorni su naručitelji koji trebaju voditi računa da se posebni linijski prijevoz provodi u skladu sa Zakonom i povezanim propisima.

Koristim priliku da se još jednom ispričam svima koji su bili pogođeni ovom situacijom te  se iskreno nadam da do nje više neće dolaziti. Vjerujem i da će prijevoznici biti korektni u najavljivanju iskazivanja svojeg eventualnog nezadovoljstva kako njihovi korisnici ne bi dodatno trpjeli."

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content