Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ponovno uspostavljen autobusni prijevoz

Datum objave: 28. rujna 2011.
autobusi_guzve_17
Nakon jednostranog prekida obavljanja dijela prijevoza učenika osnovnih škola i dijela javnog linijskog prijevoza na području Međimurske županije što temeljem dozvola i Ugovora obavlja Presečki grupa d.o.o., u prostorima Međimurske županije održan je hitan sastanak. Na njemu su sudjelovali predstavnici Presečki grupe, autobusnih prijevoznika koji su s njim ugovorno povezani, predstavnici autobusnih prijevoznika koji s Udrugom roditelja Međimurske županije imaju sklopljen Ugovor o posebnom linijskom prijevozu, predstavnici Sindikata, gradova i općina te Međimurske županije. Nakon jedno i pol satnog razgovora  župan Međimurske županije Ivan Perhoč izdao je sljedeće priopćenje:   

Dogovoreno je da od danas (28. rujna 2011. godine) u 12:00 sati ponovno kreće organizacija prijevoza po ustaljenom rasporedu, dakle prijevoz učenika u osnovnim školama te javni linijski prijevoz na području Međimurske županije. Koristim priliku da se ispričam učenicima, roditeljima i školama što zbog ove situacije nisu bili u mogućosti na vrijeme stići na nastavu ili posao. No, s obzirom na prava koje s jedne strane imaju autobusni prijevoznici koji obavljaju Javni linijski prijevoz te zahtjeva koje s druge ima Županija, to se na žalost nije moglo izbjeći.

Uz ponovnu uspostavu prijevoza učenika srednjih škola i javnog linijskog prijevoza na području Međimurske županije, dogovoreno je da i jedna i druga grupacija sjednu za  stol, izlože svoje zahtjeve za podjelom cjelokupnog prijevoza koji mogu pokriti (Javni linijski prijevoz uključujući i učenike srednjih škola te projevoz učenika osnovnih škola), te da svojim prijedlogom sutra ujutro dođu na dogovor s predstavnicima Županije te Općina i Gradova na čijem je području ustrojen posebni linijski prijevoz.

Nakon njihova usaglašavanja, pokušat će se dogovoriti uvjeti pod kojima će se autobusni prijevoz na području Međimurja nadalje organizirati i provoditi. Sve zainteresirane strane na sastanku su izrazile želju i spremnost da se pronađe kompromisno rješenje.

Nadalje, u roku od mjesec dana predložit će se određene korekcije u organizaciji prijevoza na području Međimurske županije. To će biti osnova za raspisivanje poništenog natječaja za prijevoz učenika osnovnih škola te pune analize svih linija javnog linijskog prijevoza.

U slučaju nepostizanja dogovora između prijevoznika Međimurska županija poduzet će sve zakonom predviđene korake kako bi se javni linijski prijevoz i prijevoz učenika osnovnih škola nesmetano odvijao.

Napominjem da će se sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola provoditi u skladu s odlukama općina, gradova i županije prema svim prijevoznicima.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content