Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

ICPR program završen: Međimurska županija najbolje ocijenjena

Datum objave: 27. rujna 2011.

YM8W5793m
26. rujna 2011. godine održana je završna svečanost IPA projekta Razvoj investicijskog okruženja u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Delegacije Europske unije u RH. Svečanosti su prisustvovali potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske za investicije, Domagoj Milošević, šef Delegacije Europske unije u RH, Nj. E. Paul Vandoren, visoki predstavnici veleposlanstava i Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, župani, predstavnici županija i ostalih institucija na županijskoj razini koje su sudjelovale u Projektu.

Događaj je obilježio završetak i uspješnu provedbu jednog od najkompleksnijih projekata tehničke pomoći financiranog iz pretpristupnih fondova Europske unije (IPA komponenta III C), ukupne vrijednosti 2,5 milijuna eura.

U projekt je bilo uključeno 20 županija, s više od 230 predstavnika institucija na županijskoj razini (županije, regionalne razvojne agencije, HGK i druge), koji su aktivno sudjelovali u projektu i značajno unaprijedili svoja znanja i vještine u području privlačenja ulaganja, a na završnoj svečanosti uručeni su im certifikati za uspješno završen rad na projektu.

Ovim projektom županijski timovi su razvili standarde najboljih praksi pružanja usluga ulagačima. To obuhvaća standarde za prikupljanje, usklađivanje i pružanje informacija ulagačima, dostupnost i uređenost ulagačkih lokacija te definiranje prioritetnih sektora i donošenje marketinške strategije županija za privlačenje izravnih ulaganja.

Outreach komponenta Naprednog ICPR-a smatra se za županije najvrjednijom jer su dobile priliku sastati se s njima interesantnim potencijalnim ulagačima i partnerima. Provedeno je 10 kampanja ciljanog privlačenja stranih ulaganja kojima su predstavnicima Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i članovima županijskih timova bili omogućeni izravni posjeti ulagačima diljem svijeta, kojima su na 118 održanih sastanaka prezentirane mogućnosti ulaganja u Republiku Hrvatsku. Rezultat misija je 10 dogovorenih povratnih posjeta investitora s područja Europe, SAD-a, Izraela i Singapura, te jednaki broj suradnji s institucijama i tvrtkama u inozemstvu.

Među 12 županija koje su sudjelovale u Naprednom ICPR-u, čak četiri županije ostvarile su izniman uspjeh u sva četiri ocjenjivana standarda, a Međimurska županija ukupno je dobila najviše ocjene.

{gallery}2011galerije/Rujan_2011/ICPR{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content