Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Radio 1 i Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ i ove godine organizirali su akciju „Radio gorice za Katružu“

Datum objave: 26. rujna 2011.
Kat02m
Radio 1 i Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ i ove godine organizirali su akciju „Radio gorice za Katružu“. Cilj akcije je prikupljanje pomoći u grožđu, moštu ili novcu, a prikupljena sredstva će se donirati Zakladi „Katruža“ za oboljele osobe s područja Međimurske županije.

Akcija se provodila dva dana:

-    u petak – 23. 09. 2011. godine na štandu u Gradu prodavali su se suveniri, čestitke, razglednice, knjige, a kupce se darivalo jabukama koje je donirala Agra d.o.o. Čakovec. Uz aktiviste Radia 1 i Zaklade „Katruža“ prodaji se priključio i Mirko Švenda – Žiga.

Sakupljeno je 1.467,80 kuna.

-    u subotu – 24. 09. 2011. u 8,30 sati humanitarna karavana predvođena voditeljem
akcije Miljenkom Ovčarom i predsjednikom Upravnog odbora Katruže Miroslavom Horvatom, krenula je putem vinograda u Gornji dio Međimurja, u akciju prikupljanja grožđa i mošta.

Donaciju u grožđu,  moštu ili novcu darovali su: Dragica Čavničar iz Stanetinca, Miroslav Cikač iz Dunjkovca, Franjo Pintarić iz Pušćina, Ivan Kregar iz Dunjkovca, Stjepan Vrbanec iz Zasadbrega, Stjepan Lončarić iz G.Hrašćana, Stjepan Trbović iz Nedelišta, Zvonko Lesar iz G.Hrašćana, Marijan Perger iz Macinca, Franjo Škvorc iz Macinca, Katarina Magdalenić iz Črečana, Stjepan Leček iz Nedelišća, Emil Lukman iz Čakovca, Goran Jambrović iz Prhovca, Branko Sklepić iz Trnovca, Vladimir Posedi, iz Trnovca, Obitelj Germek iz Macinca, Silvestar Lovrec iz Preseke, Marijan Kumer iz Prhovca, Franjo Ladić iz Gornjeg Mihaljevca, Mirko i Anica Zemljić iz Prhovca, Željko i Nevenka Blagus iz Macinca,  Anka Jambrović iz Preseke, Željko i Brigita Dobranić iz Slemenice, Miro Špiranec iz Nedelišća, Gordana Molnar iz Čakovca, Mirjana i Mladen Perišić iz Nedelišća, LETIS – Zlatko Leček iz Pretetinca, Krznar Dragutin iz Macinca, Obitelj Posel-Horvat iz Prhovca, Nevesin Žnidarić iz Pušćina, Roman Polanec iz Sv. Urbana, Zemljić Pavel iz Velenja, Stanislav Zemljić iz Središća ob Dravi, Mirjana Sirc iz Male Subotice, Franjo Kocijan iz Šenkovca, Balažić Silvestar iz Čakovca i Turk Josip iz Vučetinca.

Akcija je bila uspješna te je prikupljeno 1.610 kg grožđa i prilog u novcu od 750,00 kuna.

Za dobar štimung, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se Đura z Međimurja, Skandal band, i Mediafest band.

Sponzori ove akcije bili su: „Jamnica“ d.d., Agromeđimurje d.d. – Podrum Štrigova, Vajda Čakovec, Pekara Suncokret Čakovec, Panoex Nedelišće, Međimurka BS Čakovec, Horvat Univerzal, vinarska oprema Varaždin  bi Međimurske vode d.o.o. Čakovec, te gosp. Božidar Hasan.

Sav prikupljeni novac  biti će isključivo namijenjen za oboljele osobe s područja Međimurske županje.

Zahvaljujemo se  svim učesnicima ovih akcija na odazivu.

Međimurska zaklada solidarnosti
„Katruža“

{gallery}2011galerije/Rujan_2011/Katruza{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content