Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimursko gospodarstvo već je u Europi

Datum objave: 26. rujna 2011.
Tehnix_nas
Tvrtka Tehnix iz Donjeg Kraljevca u ponedjeljak je proslavila 20 godina postojanja te je tim povodom u progon puštena novoizgrađena tvornica te solarna elektrana kapaciteta 120 MW. Jubilej ove uspješne tvrtke uveličao je i predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović.
Međimurska županija može ostatku Hrvatske biti uzor, rekao je predsjednik na svečanosti otvaranja, dodavši da mu je uvijek drago dođi u Međimurje posebno u Tehnix. Ni jedan političar ili novinar ne mogu tako uspješno protumačiti ljudima važnost ulaska u EU koliko to može jedna ovakva tvrtka, rekao je. Upravo zbog poduzeća poput ovog ja sam optimist što se tiče šansi našeg gospodarstva nakon ulaska u Europsku uniju, završio je Josipović.

Tehnix je naime već dugi niz godina prisutan na tržištima Europske unije ali i Bliskog istoka te Azije. Proizvodnjom vezanom uz ekologiju pronašli su svoju nišu te su njihovi proizvodi vezani uz zaštitu okoliša postali međimurski ali i hrvatski brand. Danas imaju tvornice širom Istočne Europe, ukupno zapošljavaju 500 radnika, a u danas otvorene pogone u Donjem Kraljevcu uložili su oko 3 milijuna eura.

Tehnix je dio međimurske metaloprerađivačke industrije koja je danas perjanica Međimurske županije. Kako je rekao župan Međimurske županije Ivan Perhoč, ponosan je što u Međimurju postoje tvrtke poput Tehnixa. Naša metaloprerađivačka industrija odavno je u Europi, svojom kvalitetom i proizvodima nametnula se zahtjevnim tržištima te može biti uzor cijeloj Hrvatskoj. Upravo one su zaslužne što je Međimurje danas među rijetkim hrvatskim regijama koje imaju pozitivnu vanjsko trgovinsku bilancu.

Uoči svečanosti otvaranja u hotelu "Kralj" u Donjem Kraljevcu održan je okrugli stol na temu "Međimursko gospodarstvo u EU". Na njemu su sudjelovali voditelj savjetničkog tima predsjednika RH za gospodarstvo dr. sc. Boris Cota, župan Međimurske županije Ivan Perhoč, direktor Tehnixa Đuro Horvat, te rukovodeći ljudi nekih međimurskih tvrtki. Svi oni upoznali su predsjednikovog savjetnika s problemima s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju, ali i iskustvima koje imaju u poslovanju sa zapadnim tržištima.

{gallery}2011galerije/Rujan_2011/Tehnix{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content