Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

OTVOREN VOLONTERSKI URED MEĐIMURJA – "VUM"

Datum objave: 22. rujna 2011.

vum

U prostorijama Autonomnog centra – ACT 21.9.2011. održana je konferencija povodom otvaranja Volonterskog ureda Međimurja - „VUM“. Volonterski ured Međimurja zajednički su osnovali Međimurska županija i Udruge ACT i ZORA. Formiranje Volonterskog ureda još je jedna u nizu aktivnosti u  promicanju volonterstva kroz partnerski projekt Obilježavanja 2011. Europske godine volontiranja.


Cilj osnivanja Volonterskog ureda Međimurja - „VUM“ je stvaranje centralnog mjesta u županiji za razvoj i promociju volonterstva te ujedno podizanja kvalitete života u Međimurju. Financijski ga podržava Europska unija kroz projekt CITY VOLUNTEERS u okviru IPA operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007-2013. Glavni fokus aktivnosti je na promociji volonterstva među mlađom populacijom i među različitim generacijama. Također, aktivnostima će se nastaviti utjecati na povećanje broja volontera i njihove motivacije za volontiranjem. Projekt je vrijedan 614.696,11 EUR, od čega je 522.491,69 EUR  sufinancirano od Europske unije, a završava u proljeće 2013. Projekt također sufinancira i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Povodom otvaranja Volonterskog ureda Međimurja, uvodnu riječ održao je dožupan Međimurske županije  Matija Posavec, koji je dao punu podršku otvaranju i aktivnostima koje će ured provoditi. Predstavnica Autonomnog centra - ACT i koordinatorica Volonterskog ureda Međimurja Ana Mikulić upoznala je nazočne koje će biti glavne aktivnosti ureda te kako volonteri i organizatori volontiranja mogu putem volonterskog ureda doći do potrebnih informacija o volontiranju i mjestima gdje se može volontirati, svojevrsna "burza volontera". Predstavnica Udruge Zora Filipa Blažon predstavila je do sada odrađene aktivnosti na projektu Obilježavanja 2011. Europske godine volontiranja: održano 12 predavanja o pravima i obvezama volontera u međimurskim srednjim školama i visokim učilištima Međimurske županije, provedena anketa o volontiranju, organiziran Sajam volontiranja i Konferencije o volonterstvu u sklopu programa JAKO. Na kraju je predstavnica Međimurske županija Melita Jambrović predstavila Program korporativnog volontiranja djelatnika Međimurske županije i najavila prvu akciju (čišćenja okoliša na području regionalnog parka Mura-Drava). Ujedno je najavila natječaj za idejno rješenje županijske nagrade "Najvolonteri" i samu nagradu, koja će se po prvi puta dodijeliti najboljim volonterima na Međunarodni dan volontera 5.12.2011.

Volonterski ured Međimurja - VUM počinje službeno sa svojim radom od 21.9.2011. i nalazi se na adresi dr. Ivana Novaka 38, Čakovec (iznad Starog Hrasta). Otvoren je ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10,00-14,00h. Službena stranica Volonterskog ureda Međimurja - VUM nalazi se na Facebooku:   http://www.facebook.com/volonterski.ured.medjimurja.

Volonteri i organizatori volontiranja mogu se javiti u ured u vrijeme radnog vremena na telefon 040 390 047 i e-mail: vum@actnow.hr


{gallery}2011galerije/Rujan_2011/VUM{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content