Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen Europski tjedan kretanja u Međimurju

Datum objave: 22. rujna 2011.
IMG_4501_m
U srijedu, 21. rujna 2011. na Trgu Republike u Čakovcu održana je središnja manifestacija obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti koji je organizirala Međimurska županija u suradnji s Policijskom upravom međimurskom i Gradom Čakovcem. Program je započeo u 9.00 sati zatvaranjem ulice Tome Masaryka za sva vozila na motorni pogon kako bi se smanjila buka i onečišćenje zraka. Ulični prostor iskorišten je za natjecanja djece u vožnji biciklima, rolama i romobilima za učenike V. i VI. razreda.

Istovremeno se na Trgu odvijao bogat program sa svrhom osvješćivanja  građana o potrebi korištenja alternativnih načina kretanja te o korisnosti istih za naše zdravlje. Tako su građani mogli izmjeriti krvni tlak, šećer te savjetovati se o pravilnoj prehrani na štandu Zavoda za javno zdravstvo dok je tristotinjak najmlađih uživalo u vožnji biciklima, natjecalo se u nagradnim igrama za bicikl kao glavnu nagradu te uživalo na simulatoru vožnje s naprednom tehnologijom virtualne stvarnosti. Svoj aktivni duh pokazali su i korisnici Doma za starije i nemoćne koji su pod sloganom „Mladi i moćni“ vježbali aerobik te svojim entuzijazmom pozvali i ostale prisutne da im se pridruže.

Na štandovima je predstavljen rad Policije i Hrvatskog autokluba, a zainteresirani su se mogli upoznati i s ekološkim električnim automobilom namijenjenog gradskoj vožnji te s hibridnim automobilom za potrebe većih udaljenosti.

Sudeći po odazivu građana sve je više onih koji žele nešto promijeniti radi svog zdravlja i općenito radi podizanja kvalitete življenja u svojem okruženju što nam je dodatni poticaj za organizaciju sličnih akcija i u budućnosti.

Ovim putem zahvaljujemo se svim sponzorima i suradnicima koji su podržali našu akciju.

{gallery}2011galerije/Rujan_2011/tjedan_kretanja{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content