Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Započelo obilježavanje Europskog tjedna kretanja

Datum objave: 21. rujna 2011.

IMG_4407

Program obilježavanja Europskog tjedna kretanja u Međimurju započeo je 20. rujna natjecanjem "Sigurno i vješto u prometu“ za djecu I. razreda osnovnih škola na Poligonu za pješake i vozače bicikla u Čakovcu. U prijepodnevnim satima okupilo se dvjestotinjak djece iz četiri osnovne škole iz Čakovca, Preloga i Murskog Središća koji su kroz igru i natjecanje na biciklima, romobilima i rolama učili prometna pravila uz pomoć i vodstvo policijskih službenika, Autokluba Čakovec i volontera, učenika Gospodarske škole.


Ova manifestacija posvećena kretanju održava se po deseti put u rujnu širom Europe, a ove godine, središnja tema manifestacije koju u Međimurju organiziraju Međimurska županija u suradnji s Gradom Čakovcem i Policijskom upravom međimurskom, glasi „Alternativne mobilnosti“.

Središnji događaj započinje u srijedu 21. rujna 2011. s početkom u 10.00 sati na Trgu Republike u Čakovcu, gdje će se održati većina događaja poput likovne radionice za djecu pod nazivom "Ja i promet oko mene“ ili vježbe udruge „Sport za sve“ prilagođene svim uzrastima s početkom u 11.00 sati.  Građani će moći izmjeriti krvni tlak, šećer i indeks tjelesne mase uz savjetovanje o tjelesnoj aktivnosti Zavoda za javno zdravstvo, evidentirati svoje bicikle, isprobati simulator vožnje i gradsko električno vozilo te mnoge druge aktivnosti.

Paralelno s tim, za sva vozila na motorni pogon u vremenu od 9.00-12.00 sati biti će zatvorena ulica Tome Masaryka s ciljem smanjenja onečišćenja zraka, zagađenja bukom i zagušenja te da se osigura više prostora za život, a ne za vožnju. Na dijelu zatvorene ulice Tome Masaryka, predškolska djeca i učenici osnovnih škola V. i VI. razreda natjecati će se u vožnji biciklom, rolama i romobilima.

Pozivamo sve građane da nam se sutra pridruže u obilježavanju Europskog tjedna kretanja i pridonesu smanjenju zagađenja uzrokovanog prometom te da ujedno učine nešto dobro za svoje zdravlje.

{gallery}2011galerije/Rujan_2011/poligon{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content