Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sudjelovanje Hrvatskog kulturnog društva na "Lendavskoj trgatvi"

Datum objave: 20. rujna 2011.



lend_trg_smanjeno.jpg HKD „Pomurje“ nastupilo je peti put zaredom na „Lendavskoj trgatvi“, najstarijoj i najtradicionalnijoj lendavskoj priredbi koja prikazuje običaje vezane uz branja grožđa.

Na ovogodišnjoj „trgatvi“ članovi HKD Pomurje sudjelovali  su u cjelodnevnom programu nastupom  u povorci, zatim na trgu prikazom starih običaja pečenja rakije te s bogatom ponudom  domaćih  kolača, „zasekom“ na kruhu i raznim vrstama rakija. Prisutne posjetitelje zabavljali su tamburaši i folkloraši Društva. Ovogodišnje sudjelovanje Društva na „Lendavskoj trgatvi“ zaključeno je nastupom na pozornici nizom otplesanih međimurskih kola te otpjevanih pjesama.

HKD „Pomurje“ i ove je  godine bio suorganizator „Lendavske trgatve“ i domaćin hrvatskim kulturnim skupinama; prijepodne se u povorci sa svojim glazbenim programom predstavila   Limena glazba i Mažoret tim Općine Goričan. Poslijepodne su u kulturnom programu nastupili i prezentirali hrvatski folklor Hrvatski pjevački zbor i tamburaši iz Nagykanisze, KUD „Mihovljan“ i KUD „Žiškovec“.

Ova manifestacija je bila izvrsna prilika da članovi Društva svoje goste upoznaju s Lendavom, Hrvatskim domom, a ujedno su se okupljeni bolje upoznali i  zbližili s ciljem nastavka još kvalitetnije suradnje.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content