Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija organizacijom „Prijateljstva bez granica” visoko podigla ljestvicu

Datum objave: 5. rujna 2011.
projekt_nas

"Veoma smo zadovoljni prijemom i programom kojeg su nam pripremili domaćini iz Međimurske županije. Ovo je prva velika manifestacija u sklopu našeg projekta i Međimurci su organizacijom visoko podigli ljestvicu, ali ja vjerujem da ćemo i mi ostali partneri u Projektu moći uzvratiti na isti način" – izjavio je Istvan Martincsevics, prvi čovjek vodećeg partnera, neprofitne udruge iz Zalasznetgrota nakon što je u sklopu 6. međunarodnog voćarskog sajma u Donjem Kraljevcu završila i prva velika manifestacija projekta „Prijateljstvo bez granica” sufinanciranog sredstvima Eurpske unije iz programa IPA prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska.

U tri dana trajanja Sajma od  2.-4. rujna 2011.  gostima i posjetiteljima predstavilo se ukupno 160 izlagača, umjetnika, obrtnika i kulturnih skupina iz četiriju partnerskih regija, mađarskih gradova Heviza i Zalaszentgróta, Grada Čazme i domaćina iz Međimurske županije.  "Reakcije naših gostiju potvrđuju nam da smo ovaj vikend napravili dobar posao i želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u pripremi i dali svoj obol organizaciji, od Općine Donji Kraljevec do Međimurske županije. Pokušali smo našim gostima predstaviti i naše turističke potencijale i iskreno se nadam da ćemo u nastavku projekta, na gostovanjima u Mađarskoj i u Čazmi spojiti naše  i njihove turističke  djelatnike, te da će nas nastaviti posjećivati." – rekao je Marko Puškadija, koordinator Projekta iz Međimurske županije, dodavši da je potencijal za to veliki navevši kao primjer grad Heviz koji je od Čakovca udaljen svega stotinjak kilometara, a godišnje ostvaruje gotovo milijun noćenja zahvaljujući razvijenom lječilišnom turizmu.

"Njihovi gosti su uglavnom osobe srednje i starije dobi iz Zapadne Europe koje u Heviz dolaze na višetjedne lječilišne tretmane. Ovim partnerstvom imamo veliku priliku ponuditi tim istim gostima izletničke vikend aranžmane u Međimurje, i ja se iskreno nadam da ćemo u tome uspjeti, te na taj način značajno poboljšati statističke pokazatelje našeg  turističkog sektora" , zaključio je Puškadija.

U nastavku projektka koji traje godinu dana i čiji je cilj uspostaviti multikulturne i gospodarske kontakte lokalnog stanovništva, prezentirati prirodno i kulturno nasljeđe partnerskih regija, te dugoročno održati te vrijednosti kroz buduću suradnju na području kulture, obrazovanja i turizma, uslijediti će izlagačko-kulturne manifestacije u Hevizu, Zalaszentgortu i Čazmi.
Završna konferencija 101.664,90 € vrijednog projekta s prezentacijom ostvarenih rezultata održat će se 17. srpnja 2012. godine u Čakovcu.

{gallery}2011galerije/Rujan_2011/Projekt{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content