Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Konstituirano Vijeće romske nacionalne manjine MŽ

Datum objave: 1. rujna 2011.
U četvrtak je u Velikoj vijećnici Međimurske županije održana konstituirajuća sjednica Vijeća romske nacionalne manjine. Do izbora novog predsjednika sjednicom je predsjedao župan Međimurske županije Ivan Perhoč, koji je naglasio da od predstavnika Roma očekuje puno bolju suradnju nego što je to bilo dosad, te da od Roma očekuje i inicijative i prijedloge za rješavanje njihovih životnih problema.
Za novog predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije nakon tajnog glasovanja sa 23 glasa za izabran je Željko Balog, a za potpredsjednika Mihanović. Novi predsjednik zahvalio se na izboru, županu na potpori, te pozvao na suradnju sve predstavnike Roma i one izabrane i one koji na izborima nisu dobili dovoljan broj glasova.
Kako su najavili za prvu sljedeću sjednicu pripremit će program rada te će predložiti izmjene Statuta u kojoj će sjedište Vijeća preseliti u Pribislavec. Inače, izbori za Vijeće romske nacionalne manjine održani su 10. srpnja ove godine.
Vijeće romske nacionalne manjine Međimurske županije ima 25 članova. Vijeća nacionalnih manjina mogu se formirati u onim županijama gdje na županijskoj razini pojedina manjina ima više od 500 pripadnika. Zadaća vijeća nacionalnih  manjina je zaštita manjinskih prava. Mandat članova je neopoziv, a izbori se održavaju svake četiri godine.
Romi_nas
U četvrtak je u Velikoj vijećnici Međimurske županije održana konstituirajuća sjednica Vijeća romske nacionalne manjine. 

Do izbora novog predsjednika sjednicom je predsjedao župan Međimurske županije Ivan Perhoč, koji je naglasio da od predstavnika Roma očekuje puno bolju suradnju nego što je to bilo dosad, te da od Roma očekuje i inicijative i prijedloge za rješavanje njihovih životnih problema.
 
Za novog predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije nakon tajnog glasovanja sa 23 glasa za izabran je Željko Balog, a za potpredsjednika Mihanović. Novi predsjednik zahvalio se na izboru, županu na potpori, te pozvao na suradnju sve predstavnike Roma i one izabrane i one koji na izborima nisu dobili dovoljan broj glasova.  Kako su najavili za prvu sljedeću sjednicu pripremit će program rada te će predložiti izmjene Statuta u kojoj će sjedište Vijeća preseliti u Pribislavec.
 
Inače, izbori za Vijeće romske nacionalne manjine održani su 10. srpnja ove godine. Vijeće romske nacionalne manjine Međimurske županije ima 25 članova. Vijeća nacionalnih manjina mogu se formirati u onim županijama gdje na županijskoj razini pojedina manjina ima više od 500 pripadnika. Zadaća vijeća nacionalnih  manjina je zaštita manjinskih prava. Mandat članova je neopoziv, a izbori se održavaju svake četiri godine.

{gallery}2011galerije/Rujan_2011/Manjine{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content