Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Završen projekt Mobile Region

Datum objave: 29. kolovoza 2011.

mrzavrsna3 U petak, 26. kolovoza 2011. godine, u Koprivnici je održana Završna konferencija projekta „Mobile Region – Prema konkurentnijem tržištu rada u pograničnom području“.


Na konferenciji su podršku ovom projektu i važnost prekogranične suradnje istaknuli gđa. Tihana Kraljić, državna tajnica Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i gđa. Diána Rózsa, voditeljica Zajedničkog Tehničkog Tajništva iz Budimpešte. Pozdravne govore uputili su i predstavnici projektnih partnera, g. Petar Novački, Predsjednik Skupštine Međimurske županije i g. Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije.


Cilj projekta je povećati mobilnost radne snage i nezaposlenih osoba u mađarsko-hrvatskom prekograničnom području te potaknuti razmjenu dobrih iskustava između dionika – tijela javne vlasti i institucija,  socijalnih partnera i privatnog sektora, kao i potencijalnih zaposlenika u regiji. Projekt je sufinanciran sredstvima iz IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska, trajao je 16 mjeseci, a vrijednost mu je 211.714,00 eura. Mađarski partneri su Centar rada Vladinog ureda i Trgovačka i industrijska komora iz županije Zala, a hrvatski partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područne službe Varaždin i Čakovec, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te glavni partner projekta Međimurska županija.


U sklopu projekta provedene su brojne aktivnosti, od kojih su najvažnije analiza pograničnog tržišta rada, treninzi za stručnjake koji se bave zapošljavanjem, promotivni materijali te kreiranje web portala mobileregion.info sa svrhom olakšavanja procesa zapošljavanja kako poslodavcima tako i nezaposlenima.


Vrijednost projekta prepoznata je i od strane Europske komisije te je Mobile Region projekt uvršten kao pozitivan primjer prekogranične suradnje u brošuru Europska teritorijalna suradnja, u konkurenciji svih europskih prekograničnih suradnji.

mrzavrsna0   mrzavrsna14

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content