Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Piškornica je projekt od interesa za cijelu SZ Hrvatsku

Datum objave: 25. kolovoza 2011.
cetiri_zupana_nas
Praksa zajedničkih sastanka četvorice župana Sjeverozapadne Hrvatske čije županije čine najveći dio NUTS 2 regije Sjever, nastavljena je u srijedu u Varaždinu. Župani Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije Darko Koren, Siniša Hajdaš Dončić, Ivan Perhoč i Predrag Štromar, razgovarali su o projektima koje će zajedno kandidirati prema europskim fondovima.

Kako su istaknuli u zajedničkoj izjavi za novinare, novac iz europskih fondova dobijat će uglavnom veći projekti od značaja za veći broj stanovnika. Suradnja između županija, koja je uspješno započeta ovakvim sastancima, kao rezultat imat će nekoliko projekata koji će se već ove godine prijaviti Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva za izradu projektne dokumentacije, kako bi se našim ulaskom u Europsku uniju mogli kandidirati za dobivanje sredstva iz strukturnih fondova. Jedan od takvih projekata je i Centar za regionalno zbrinjavanje otpada "Piškornica" koji se nalazi u Koprivničko-križevačkoj županiji, a u kojem će se odlagati otpad iz ove četiri županije.
Dogovoren je i zajednički nastup na Expo sajmu u Muenchenu koji će se održati početkom listopada.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč naglasio je da prostora za suradnju vidi i u obrazovanju i zdravstvu, gdje bi koordinacija i zajedničko osmišljavanje sigurno rezultirali kvalitetnijom uslugom.


Nakon sastanka i konferencije za novinare župani su se prošetali ulicama Varaždina i razgledali ponudu ovogodišnjeg Špancirfesta.
{gallery}2011galerije/Kolovoz_2011/Zupani2{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content