Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Datum objave: 4. kolovoza 2011.
dan_nas
Polaganjem vijenca ispred spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Perivoju Zrinskih i paljenjem svijeća podno Spomen-zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima na knjižnici "Nikola Zrinski" u Čakovcu, obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Vijence su položili predstavnici Međimurske županije, Grada Čakovca, Policijske uprave Međimurske, Ureda za obranu, Koordinacije Udruga branitelja iz Domovinskog rata, Saveza Udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, predstavnici Udruge poginulih i nestalih branitelja HŽ-a, te brojni građani.

Kako je u prigodnom govoru naglasio župan Međimurske županije Ivan Perhoč, ovaj datum prigoda je da se prisjetimo svih onih koji su svoj život utkali u našu današnju slobodu. Na nama je, nastavio je da Hrvatsku razvijamo i gradimo na onaj način kako bi to oni htjeli. Svi koji su se tih dana uključili u obranu zemlje, nisu razmišljali ni o čemu drugome već o obrani zemlje od agresora. Upravo zato, hrvatskim braniteljima trebamo se zahvaliti konkretnim djelima i rješenjima, a ne mrtvim slovima na papiru, rekao je, među ostalim župan Perhoč.


{gallery}2011galerije/Kolovoz_2011/Zahvalnost{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content