Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Osnovan Obiteljski centar Međimurske županije

Datum objave: 3. kolovoza 2011.
Obiteljski_nas
Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti krajem prošlog mjeseca donijelo je Rješenje o osnivanju Obiteljskog centra za područje Međimurske županije.

Kako stoji u dokumentu, sjedište Centra je u Ulici Bana Josipa Jelačića 22, u zgradi u kojoj je smještena REDEA. Privremenom ravnateljicom imenovana je Andrea Krznar, dipl. soc. radnica iz Domašinca. Obiteljski centar s radom počinje nakon upisa u sudski registar i upisnik ustanova socijalne skrbi za obiteljske centre.

Da podsjetimo, Međimurska županija ovu ustanovu dobiva među posljednjima u Hrvatskoj. Smještaj u bivšoj vojarni je privremen, odnosno Obiteljski centar tamo će raditi sve dok se ne uredi prostor u Zrinsko-frankopanskoj ulici u upravnoj zgradi bivšeg "Metalca". Obiteljski centar  obavlja savjetodavne, preventivne i druge stručne poslove vezane uz brak, roditeljstvo, obiteljske i partnerske odnose. On ima javne ovlasti posredovanja prije sporazumnog pokretanja razvoda braka i izvršavanja posebnih obveza maloljetnika u pretpripremnom postupku po odredbama posebnog zakona.

I na kraju, sredstva za osnivanje i početak rada Obiteljskog centra osigurana su u Državnom proračunu za 2011. godinu.

{gallery}2011galerije/Kolovoz_2011/centar{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content