Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sastanak četvorice župana

Datum objave: 1. kolovoza 2011.
upani_nas
Kako bi dogovorili aktivnosti vezane uz prijavu projekata na strukturne fondove Europske unije, župani četiri sjeverozapadnih hrvatskih županija u ponedjeljak su u Čakovcu održali prvi sastanak u nizu.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč, Koprivničko-križevačke Darko Koren, Krapinsko-zagorske Siniša Hajdaš Dončić i Varaždinske županije Predrag Štromar usuglasili su daljnje korake čiji  bi rezultat za mjesec dana trebali biti nekoliko projekata koje će prijaviti Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva za izradu projektne dokumentacije koja je potrebna za prijavu na strukturne fondove 2013. godine.

Kako su istaknula sva četvorica župana, njihov susret dokaz je da sjeverozapadna Hrvatska ima zajedničkih interesa. Projekti koje će predložiti moraju bili od interesa za cijelu regiju i obuhvatiti što veće područje. Tu se radi o projektima vrijednima više od deset milijuna eura, koji će se moći financirati EU novcem nakon što uđemo u uniju. Dogovoreno je da razvojna agencija REDEA sa agencijama iz svake županije razradi te projekte te da ih krajem mjeseca predstavi županima. Tri projekta bit će kandidirana u MRRŠVG za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije.

Na današnjem sastanku razgovaralo se i u problematici formiranja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica kao i o problemima vezanim uz korištenje lovišta u graničnim područjima županija, posebice lovištu Orešec.

Župani su prošetali središtem Čakovca i razgledali štanodove postavljenje povodom Porcijukulova.

{gallery}2011galerije/Kolovoz_2011/Zupani{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content