Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

HZHM u radnom posjetu Županijskoj bolnici Čakovec

Datum objave: 29. srpnja 2011.

Picture_069_resize_m
Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu (HZHM) prim.mr. Maja Grba-Bujević sa suradnicama je u utorak, 26. Srpnja 2011., posjetila Županijsku bolnicu Čakovec.

U radnom posjetu djelatnice HZHM sastale su se s ravnateljem bolnice Dragutinom Kopasićem, dr.med., spec. anesteziologije, pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Lidijom Bijelić, dr. med., spec. epidemiologije, voditeljicom hitnog bolničkog prijema mr.sc. Renatom Čulinović-Čaić, dr.med., spec. kirurgije te s njihovim suradnicima.

Glavna tema sastanka odnosila se na osnivanje Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) koji će se nalaziti u sklopu Županijske bolnice Čakovec. Popisana je oprema koja je medicinskim djelatnicima u budućem OHBP Čakovec nužna za obavljanje hitne medicinske službe sukladno Pravilniku o minimalnim uvjetima u pogledu prostora, radnika i medicinsko-tehničke opreme za obavljanje djelatnosti hitne medicine (NN, 42/11). Djelatnice HZHM obišle su, zajedno sa svojim domaćinima, prostorije budućeg OHBP Čakovec.

Nakon minimalnih korekcija prostor će funkcionirati odlično – zaključila je ravnateljica HZHM. Osim prostora i opreme koji će OHBP Čakovec dobiti iz kredita Svjetske banke, već sada se ulaže u edukaciju kadra koji će raditi u čakovečkom OHBP-u.

{gallery}2011galerije/Srpanj_2011/HZHM{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content