Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Potpisani Ugovori o sufinanciranju opremanja Poduzetničkih zona vrijedni 2 i pol milijuna kuna

Datum objave: 27. srpnja 2011.

Kraljic_nas

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva početkom godine raspisalo je natječaj za opremanje poduzetničkih zona. Ovih dana završili su s prvim krugom evaluacije pristiglih ponuda, a među jedinicama lokalne samouprave koje su dobile financijska sredstva su i Čakovec, Prelog i Mala Subotica.

Ugovore o sufinanciranju između spomenutih gradova i općine i ministarstva u srijedu je na svečanosti održanoj u prostorijama Općine Mala Subotica u ime ministarstva potpisala državna tajnica Tihana Kraljić. Tom je prilikom naglasila da su ove jedinice zadovoljile sve natječajem propisane uvjete te da je rije o prvom krugu. Na natječaj se prijavilo još projekata te vrste iz Međimurske županije, od kojih neki do kraja godine mogu dobiti sredstva.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč rekao je da je Međimurje uvijek bio kraj razvijenog malog i srednjeg poduzetništva te da smo dosad znali iskoristiti novac koji smo dobili za razvoj gospodarskih zona. Nadam se, nastavio je župan, da ministarstvo to prepoznaje i da to nije zadnji novac koji u Međimurje dolazi po toj osnovi ove godine.

Grad Čakovec je za opremanje zone Martane istok dobio milijun kuna, isto toliko i Prelog, dok je Mala Subotica za svoju zonu poduzetništva dobila pola milijuna kuna. Državna tajnica je razgledala zonu u Maloj Subotici te posjetila tvrtku Haix.

{gallery}2011galerije/Srpanj_2011/Kraljic{/gallery}


homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content