Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Na Ljetnoj tvornici znanosti sudjelovao 51 učenik

Datum objave: 24. srpnja 2011.
ljtz_nas
Ljetna tvornica znanosti, projekt koji se od prošle godine provodi i u Međimurskoj županiji za cilj ima omogućiti djeci da na zanimljiv, zabavan i edukativan način dođu u kontakt sa znanošću. Djeca su podijeljena u nekoliko grupa, a s njima rade mladi znanstvenici i studenti koji i osmišljavaju zadatke.

Radionice koje su se održavale u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra u subotu je posjetio i Međimurski župan Ivan Perhoč u pratnji zamjenika Matije Posavca i pročelnice UO za obrazovanje, kulturu i sport Sonje Tošić Grlač. Kako je to bio posljednji dan ovogodišnjeg programa u Čakovcu, bila je to i prilika da zajedno s roditeljima pogledaju prezentacije radova. Djeca su se ove godine bavila fizikom, kemijom, biologijom, forenzikom, psihologijom i obnovljivim izvorima energije.

Kako su rekli voditelji Ljetne tvornice znanosti, dr. sc. Dejan Vinković i  Ivan Novosel  u školi se obično učenici ne susreću sa znanošću, već samo sa skupom činjenica koje je znanost otkrila, što je vrlo često nevjerojatno dosadno. Kroz radionice trude se prikazati cijeli proces pronalaženja otkrića i korištenja tih ideja za neku praktičnu primjenu u svakodnevnom životu, te se uz to trude biti manje dosadni nego što je to uobičajeno.

Župan Međimurske županije Ivan Perhoč rekao je da je strateški interes Međimurja podizanje razine obrazovanja. Radionice poput ove na tome su putu, te vjeruje da među današnjim polaznicima ima i nekoliko budućih znanstvenika, koji će svoje znanje koristiti na dobrobit kraja u kojem su rođeni i gdje su se školovali.

Inače, radionice se osim u Čakovcu održavaju i u Splitu gdje je cijeli projekt 2007. godine i započeo. Međimurska županija radionice u Čakovcu sufinancira s 30.000,00 kuna.

{gallery}2011galerije/Srpanj_2011/LJTZ{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content