Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana i posljednja stručna radionica u sklopu projekta Mobile Region

Datum objave: 19. srpnja 2011.

8_radionica_m
U četvrtak, 14. srpnja 2011., održana je posljednja od osam stručnih radionica u sklopu projekta Mobile Region financiranog iz IPA prekograničnog programa Mađarska - Hrvatska.  Radionice su započele krajem 2010. sa svrhom osposobljavanja lokalnih stručnjaka te unaprijeđenja njihova znanja i vještina radi poticanja mobilnosti na prekograničnom tržištu rada.

Teme radionica obuhvaćale su usklađivanje statističkih podataka s mađarske i hrvatske strane,usporedbu obrazovnih sustava u Mađarskoj i Hrvatskoj, prepoznavanje potreba na zajedničkom tržištu rada, te definiranje pojmova vezanih uz mobilnost na tržištu rada. Na radionicama su se također analizirala iskustva drugih zemalja i EURES CBC partnerstva, te na posljetku definirale zajedničke konkretne akcije i ciljevi.

Sažetak svih tema uskoro će sačinjavati knjižicu s analizom prekograničnog tržišta rada, statistika, trendova i preporuka usklađenima s ponudom i potrebama na tržištu rada.

MobleRegion projekt, punim nazivom „Prema konkurentnijem tržištu rada u pograničnom području“, provodi Međimurska županija u suradnji s partnerima iz Međimurske, Varaždinske, Koprivničko-križevačke županije i Zala županija iz Republike Mađarske. To su Centar rada vladinog ureda županije Zala, Gospodarska i industrijska komora županije Zala, HZZ - Područna služba Čakovec, HZZ - Područna služba Varaždin i PORA - Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz IPA prekograničnog programa Mađarska - Hrvatska i sufinanciran sredstvima svih partnera, a ukupna vrijednost projekta je 211.714€.

Cilj projekta je poboljšati mogućnost zapošljavanja Hrvata u Mađarskoj, odnosno Mađara u Hrvatskoj i to prvenstveno na mađarsko-hrvatskom pograničnom području jačanjem kapaciteta institucija za pružanje podrške u zapošljavanju, razmjenom informacija i iskustava među partnerima te podizanjem svijesti o mobilnosti radne snage kako bi se stvorilo konkurentnije prekogranično tržište rada.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content