Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Povelja Međimurske županije dr. sc. Danijelu Režeku

Datum objave: 11. srpnja 2011.
rezek_nas
Župan Međimurske županije Ivan Perhoč Poveljom Međimurske županije nagradio je dr. sc. Danijelu Režeku iz Zagreba za zasluge u razvoju gospodarstva Međimurske županije, posebice graditeljstva, za doprinos u promociji Međimurja u Zagrebu, za sveukupne zasluge u razvoju društvenog i kulturnog života Međimurja.

Danijel Režek istaknuti je Međimurac koji je, zajedno s ekipom suradnika obilježio razvoj Međimurja tijekom 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća. Vrijeme je to kad se ubrzano gradi infrastruktura, brojni objekti društvene i gospodarske namjene te kad Međimurje započinje svoj veliki razvojni iskorak. Režek je u to vrijeme obnašao rukovodeće funkcije u GK Međimurju, ali i u politici. Krajem 70-tih odlazi u Zagreb na mjesto sekretara Republičkog sekretarijata za vodoprivredu, de facto ministarsko mjesto. Nakon završetka mandata ostaje u Zagrebu te se zapošljava u Ingri gdje ostaje do mirovine.

Jedan je od inicijatora obnove Društva Međimuraca u Zagrebu, jedan od njegovih predsjednika te istaknuti član.
Župan je Povelju Međimurske županije dr. sc. Danijelu Režeku uručio na svečanosti proslave njegovog 75 rođendana koja je održana u restoranu Cimper u Murskom Središću.


{gallery}2011galerije/Srpanj_2011/Rezek{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content