Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Mursko Središće treba novi granični prijelaz

Datum objave: 10. srpnja 2011.
granica_nas
Župan Međimurske županije Ivan Perhoč zajedno sa zamjenikom Matijom Posavcem u subotu rano prijepodne obišao je Granični prijelaz Mursko Središće. Posjetivši djelatnike policije i carine koji svakodnevno rade u neprimjerenim uvjetima, naglasio je da je izmještanje graničnog prijelaza iz središta grada apsolutni prioritet jer se bez toga Mursko Središće ne može razvijati.

Samo tu noć i rano jutro u Hrvatsku preko ovog prijelaza ušlo je 110 autobusa te mnogo više kamiona i osobnih automobila. Iako raduje činjenica da su to mahom turisti koji dolaze na odmor u našu zemlju, takav promet stvara velike probleme mještanima najsjevernijeg hrvatskog grada. Prijelaz nije građen za ovakvu količinu prometa, a njegov smještaj u samom središtu mjesta onemogućuje dogradnju potrebne infrastrukture. Stoga je njegovo preseljenje jedino rješenje. Županija i Grad Hrvatskim cestama kandidirali su gradnju novog mosta preko Mure te zaobilaznice Murskog Središća, te je za očekivati da će se ovi objekti u dogledno vrijeme izgraditi.

Župan i zamjenik su na graničnom prijelazu razgovarali s djelatnicima granične policije i carine a s njima je bio i gradonačelnik Murskog Središća Josip Dobranić.

{gallery}2011galerije/Srpanj_2011/Granica{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content