Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježena 20-ta obljetnica zaustavljanja tenkovske kolone JNA

Datum objave: 29. lipnja 2011.
sredisce_nas
Prigodnom svečanošću u utorak je obilježena 20-ta obljetnica zaustavljanja tenkovske kolone koja je iz varaždinske vojarne krenula prema Sloveniji. Stanovnici Murskog Središća posebno su ponosni na taj događaj, jer bio je to prva blokada jedinca Jugoslavenske narodne armije u Hrvatskoj, koje su nakon proglašenja samostalnosti krenule najprije na Sloveniju, a zatim i na našu zemlju.

Vijenac je položen ispred spomen ploče postavljene na zgradi neposredno pored mjesta gdje se narodni bunt dogodio, a svijeće su zapaljene pred spomenikom postavljenom ispred bivšeg autobusnog kolodvora.

Evocirajući uspomene na te događaje, župan Međimurske županije Ivan Perhoč naglasio je da smo mi Međimurci prvi pružili otpor agresoru, te na taj način rekli što mislimo o planovima JNA i srpskog rukovodstva. Svi mi moramo stalno naglašavati naš doprinos u Domovinskom ratu, odavati dužnu počast svima onima koji su dali živote, ali i mlađe naraštaje educirati o tom vremenu, rekao je Perhoč.

Osim predstavnika županijske i murskosredišćanske gradske vlasti,  na svečanosti su sudjelovali i gosti iz susjedne Općine Lendava.

{gallery}2011galerije/Lipanj_2011/Sredisce{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content