Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Obilježen Dan državnosti - 2011

Datum objave: 25. lipnja 2011.

zid02m

Povodom Dana Državnosti u subotu su kod spomenika poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata u Perivoju Zrinskih u Čakovcu, položeni vijenci i zapaljene svijeće. Zajednički vijenac položili su predstavnici Međimurske županije i Grada Čakovca, koordinacije udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnice Udruga udovica branitelja iz Domovinskog rata, saborski zastupnici te brojni građani.

Svijeće su zapaljene i podno spomen-zida na Knjižnici i čitaonici "Nikola Zrinski" u Čakovcu.  U prigodnom govoru župan Međimurske županije Ivan Perhoč naglasio je da danas obilježavamo dan kad je prije točno dvadeset godina Hrvatski Sabor donio Dekaraciju o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. Bio je to kraj višestoljetne borbe za nezavisnost naše zemlje, ali i početak njenog puta kao demokratske i slobodne države.

"Krvavi rat koji je uslijedi, mnoštvo prognanih, poginulih i nestalih branitelja i civila, ni u jednom trenutku nisu nas pokolebali u našoj borbi za slobodom. I mi Međimurci dali smo nezanemariv doprinos. Ovaj spomen-zid pred kojim se nalazimo živo nas podsjeća na naše sumještane koji su položili život na oltar domovine. Upravo danas sjećamo se i njih, još jednom im zahvaljujemo, kao i svima onima koji su svoje živote utkali u slobodnu i neovisnu Hrvatsku."

{gallery}2011galerije/Lipanj_2011/drzavnost{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content