Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvoren 13. MESAP

Datum objave: 17. lipnja 2011.
 

MESAP_nas
Tradicionalnim puštanjem golubova u petak je s radom počeo 13. Međimurski sajam poduzetništva, popularni MESAP. Nešto manji nego ranijih godina, okupio je gotovo 250 izlagača iz Hrvatske, ali i Slovenije i Srbije.

Kako je u govoru prilikom otvaranja sajma naglasio v.d. direktora MESAP-a Vitomir Kirića, posebno je važna činjenica da su sajmu vjerni ostali mnogi stari izlagači, ali da su se pojavili i neki novi. S obzirom na pokazatelje, izrazio je uvjerenje da će iduće godine biti sajam biti puno bolji. Načelnik općine Nedelišće Mladen Horvat rekao da da MESAP prepoznatljiv brand Nedelišća te da je u organizaciji sajma Općina pružila svu potrebnu pomoć i podršku.
Župan Međimurske županije Ivan Perhoč pak je pozdravljajući prisutne izlagače i uzvanike naglasio da do ulaska u Europsku uniju moramo pokrenuti proizvodnju te početi domaćem ali i stranom tržištu nuditi vlastite proizvode, a ne ih nekontrolirano uvoziti. Zbog toga treba mnogo povezivanja i suradnje kako među poduzetnicima tako i među i općinama i gradovima, a upravo je to prednost sajmova poput MESAP-a.
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić koji je otvorio sajam, poručio je načelnicima općina i gradova da pripremaju projekte kako bi spremni dočekali otvaranje strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije. Hrvatska već ima 39 projekata kojima će kandidirati za ukupno 900 milijuna eura. Do 2021. godine svaki građanin naše zemlje mora imati osiguranu pitku vodu, a svako veće mjesto pročistač kanalizacijskih voda, rekao je Pankretić.
Na svečanosti otvaranja bila je i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić, te predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.
U sklopu sajma koji je otvoren do nedjelje, održava se i 9. sajam vina i vinarske opreme, dok je najavljena  12. stočarska izložba Međimurske županije otkazana i odgođena za kolovoz zbog pojave stočne bolesti.
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content