Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ministar Pankretić otvorio obnovljenu ulicu u Nedelišću i popisao ugovore vrijedne 2 i pol milijuna kuna

Datum objave: 17. lipnja 2011.
Potpisivanje_nas
Obnova ulice Maršala Tita u Nedelišću, čiji je završetak svečano obilježen u petak, stajala je milijun i 600 tisuća kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva radove je sufinanciralo sa 80 posto novca. Ovom investicijom jedna od najprometnijih prometnica u Hrvatskoj, kojom dnevno prođe i do 14 tisuća vozila dobila je novo ruho, a Nedelišćanci uređeno središte mjesta.

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić, u prigodnom je govoru izrazio je zadovoljstvo uređenjem ove nedelišćanske, ali i međimurske žile kucavice, naglasivši da ovime svakodnevni život mještana uvelike olakšan. Uređena su parkirališna mjesta, nogostupi te zelene površine. Načelnik Općine Nedelišće Mladen Horvat pak je zahvalivši ministru na potpori, ponovno ukazao na potrebu izgradnje sjeverne i južne zaobilaznice drugog po veličini međimurskog naselja.

U konferencijskoj dvorani MESAPA ministar Pankretić potpisao je s petnaest međimurskih općina i gradova ugovore o sufinanciranju projekata izgradnje komunalne i socijalne infrastrukture. Ugovori su ukupno vrijedni 2 i pol milijuna kuna, a namijenjeni su projektima koje su jedinice lokalne samouprave kandidirale u ministarstvu. Kako je tom prilikom naglasio župan Međimurske županije Ivan Perhoč, županija s ovim ministarstvom ima odličnu suradnju, te zajedno s općinama i gradovima može računati na podršku svim smislenim i isplativim projektima. Međimurci znaju što i kako kandidirati, nastavio je, što je dobar temelj za europski model financiranja koji nas uskoro očekuje. Zahvaljujući fer odnosu u ministarstvu s pravom se možemo nadati da će biti podržani i neki projekti prijavljeni na prošli tjedan raspisan natječaj EIB III.

Potpredsjednik Pankretić pak je naglasio da je ministarstvu i Vladi cilj ravnomjerni razvoj cijele Hrvatske, te da smo mi u Međimurskoj županiji uvijek imali podršku za sve ono što ima realne osnove i što je u interesu građana. Samo tako se možemo pripremiti za sutrašnji ulazak u Europsku uniju i "pravila igre" koja su tamo na snazi.

Grad Čakovec potpisao je Ugovor o sufinanciranju izgradnje kanalizacijske mreže Vojni vrtovi sjever – Feštetićev put vrijedan 300.000,00 kuna, a Grad Mursko Središće 150.000,00 kuna vrijedan Ugovor o uređenju zgrade autobusnog kolodvora. Općina Nedelišće s 200.000,00 kuna izgradit će prometnice sa odvodnjom oborinskih voda u Gospodarskoj zoni Macinec, a Kotoriba s 150.000,00 kuna urediti i sanirati nerazvrstane ceste.

Općina Vratišinec s MRRŠVG potpisala je Ugovor vrijedan 150.000,00 kuna za sufinanciranje razvoja cestovne infrastrukture, a Belica 100.000,00 kuna za sanaciju Društvenog doma u Gardinovcu. Štrigova će s 200.000,00 kuna sufinancirati izgradnju mrtvačnice, a Orehovica s 150.000,00 kuna izgradnju Doma kulture i vatrogasnog spremišta u Podbrestu. Izgradnju pješačke staze i odvodnje oborinskih voda na DV 209 u Šenkovcu ministarstvo će sufinancirati sa 150.000,00 kuna, uređenje infrastrukture naselja Dekanovec sa 100.000,00 kuna, izgradnju pješačko-biciklističkih staza i modernizaciju prometnica u Strahonincu sa 200.000,00 kuna, uređenje Doma kulture u Domašincu sa 150.000,00 kuna, a rekonstrukciju Doma kulture u Donjem Kraljevcu sa 200.000,00 kuna. Općina Goričan je za sufinanciranje izgradnje pješačko-biciklističkih staza i sanaciju prometnica s ministarstvom potpisala Ugovor vrijedan 150.000,00 kuna, a za isti iznos Općina Sveta Marija Ugovor za sanaciju Doma kulture.

{gallery}2011galerije/Lipanj_2011/Potpisivanje{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content