Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Od 2015. godine navodnjavanje i u Donjem Međimurju

Datum objave: 16. lipnja 2011.
navodnjavanje_nas
U četvrtak je u Velikoj vijećnici Međimurske županije u Čakovcu potpisan Ugovor o izradi idejnog projekta i studije izvodljivosti Sustava navodnjavanja Prelog – Donji Kraljevec. Ugovor su potpisali župan Međimurske županije Ivan Perhoč, direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić i pomoćnik glavnog direktora poduzeća Elektroprojekt iz Zagreba Ivan Kostelac.


Potpisani Ugovor vrijedan je 2.296.410,00 kuna, obuhvaća sve potrebite radnje prije početka izrade glavnog projekta. Rok za obavljanje ovih poslova je 10 mjeseci, a početak gradnje samog sustava planiran je za 2013. godinu. Ukupna vrijednost radova na  Sustavu navodnjavanja Prelog – Donji Kraljevec, veličine 2 i pol tisuće hektara je oko 90 milijuna kuna. Ukoliko sve bude u redu, prvi korisnici sustav će moći početi koristiti 2015. godine.

Kako je prilikom potpisivanja Ugovora istaknuo župan Međimurske županije Ivan Perhoč, Međimurska županija s Hrvatskim vodama izvrsno surađuje, a velika većina predloženih projekata je i prihvaćena i realizirana. Direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić pak je istaknuo da je u protekih tri godine u Međimursku županiju uloženo oko 60 milijuna kuna, a samo ove godine oko 35. Međimurska županija, nastavio je, ima razrađene projekte spremne za financiranje i tu je razlog naše uspješnosti.
Izradu idejnog projekta i studije izvodljivosti zajedno sufinanciraju Hrvatske vode i Međimurska županija u omjeru 80:20. Tvrtka Energoprojekt koja je ovaj posao dobila preko javnog natječaja projektirala je sve hidroelektrane i većinu termoelektrana u Hrvatskoj, a u posljednje vrijeme intenzivno projektiraju i u hidrogradnji.

U sklopu posjeta direktor Husarić otvorio je i radove na kolektoru III u Prelogu. Investicija je vrijedna 10.195.000,00 kuna a ove godine iz liste 305 Hrvatske vode osigurale su 6.200.000,00 kuna.

{gallery}2011galerije/Lipanj_2011/Navodnjavanje{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content