Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Predstavljen prekogranični projekt New Media Cross-Border

Datum objave: 9. lipnja 2011.

new_media1

Paralelne, video-linkom povezane, početne konferencije projekta New Media Cross-Borderodržane su ovog ponedjeljka u Tehnološko inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu iMultimedijskom centru Kibla u Mariboru.

Projekt „Transdisciplinarnost i nove medijske kulture u razvoju prekograničnog područja (NewMedia Cross-Border)“ provode udruga Autonomni centar - ACT iz Čakovca, Kulturnoizobraževalno društvo KIBLA iz Maribora, ONEJ – društvo prekmurske pobude iz MurskeSobote i Udruga mladih V.U.K. iz Varaždina u okviru Operativnog program IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. Cilj projekta je stvaranje dinamičnog prekograničnog područja s intenzivniminterakcijama razvojnih aktera i zainteresiranih strana s obje strane granice na područjunovomedijske kulture, transdisciplinarne umjetnosti, održivog razvoja i novih modelazajedničkog stvaranja.

Dejan Pestotnik, potpredsjednik Kible, u uvodu je objasnio značaj projekta za razvojprekograničnog područja i transfer znanja i iskustava. Klaudio Štefančić, likovni kritičar ikustos Galerije Galženica iz Velike Gorice napravio je svojevrsni "uvod za početnike" igovorio o medijima, važnosti moderne umjetnosti, slobodnoj kulturi, pojasnio društveniaspekt novih medija i došao do zaključka da Internet mora biti javno dobro.

Projekt je započeo 1. travnja 2011. i u naredne dvije godine provoditi će se na područjuMeđimurske i Varaždinske županije u Hrvatskoj te Podravske i Pomurske regije u Sloveniji.Ukupni troškovi projekta su 309.352,53 € od čega 85% financira Europska unija.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content