Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Autobus „Čudesna šuma“ u Međimurskoj županiji

Datum objave: 6. lipnja 2011.
Auto21mala
Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u kontinuitetu, od 2005. godine, provodi projekt Autobus „Čudesna šuma“,a ove godine uključena je i Međimurska županija.

Projekt se provodi s ciljem širenja mreže sadržaja i programa usmjerenih djeci iz ruralnih područja, iz područja od posebne državne skrbi te područja s velikim brojem djece. Zahvaljujući iskazanom interesu i odazivu županija, kao i uspješno ostvarenoj zajedničkoj suradnji, u Projektu je do sada sudjelovalo dvije trećine županija u kojima je putujuća igraonica obišla preko 300 mjesta i pri čemu je obuhvaćeno preko 35 000 djece. Projekt se provodi sukladno mjerama iz Nacionalne obiteljske politike, Programa za sprečavanje nasilja među djecom i mladima i Nacionalnog plana aktivnosti za prava i interese djece od 2006 do 2012. godine.

Cilj ovog projekta je omogućiti djeci s područja posebne državne skrbi, ruralnih područja, pograničnih područja te područja s velikim brojem djece i nedostatka organiziranih aktivnosti i događanja namijenjena njima u koja bi se mogla uključiti u svoje slobodno vrijeme.
Projekt je namijenjen djeci u dobi od 3 do 14 godina, a usmjeren je razvoju stvaralačkih i kreativnih sposobnosti djece, s ciljem kvalitetnog provođenja slobodnog vremena i afirmacije pozitivnih vrijednosti kod djece (razvijanje prijateljstva, druženja i zajedništva) kao i ostvarivanje prava svakog djeteta da u potpunosti razvije svoje potencijale, te prava na slobodno vrijeme, igru i razonodu. Autobus je opremljen raznovrsnim materijalima za provedbu kreativnih radionica za djecu, likovnih radionica, informatičke radionice te nizom društvenih igara.

U provedbu projekta uključio se Obiteljski centar Varaždinske županije i to kadrovski, sa organizacijom i provođenjem programa likovnih kreativnih radionica, dramskim i literarnim radionicama, informatičkim igraonicama te psihoedukativnim predavanjima namijenjenim roditeljima i djelatnicima/ama škola i vrtića.

Stručni djelatnici Obiteljskog centra provoditi će sve aktivnosti vezane uz projekt Autobus „Čarobna šuma“, uz pomoć volontera općina i grada sudionika, škola, te Međimurske županije.

Projekt će se provoditi, na području naše Županije, u vremenskom periodu od 06. do 10. lipnja 2011. godine, od 09,00 - 15,00 sati.

Popis općina i grada, na području Županije, u kojima će se Projekt provoditi:

06. lipnja 2011. - općina Nedelišće - OŠ Macinec
07. lipnja 2011. – grad Prelog - prostor parka, iza zgrade grada Preloga, PŠ Cirkovljan, OŠ Draškovec
08. lipnja 2011. – općina Mala Subotica – DV Mala Subotica, PŠ Držimurec
09. lipnja 2011. -  općina Podturen - OŠ Podturen, PŠ Novakovec, PŠ Sivica, PŠ Miklavec
10. lipnja 2011. -  općina Belica-OŠ Belica

{gallery}2011galerije/Lipanj_2011/Autobus{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content