-2.1 °C
1031.0 hPa
77 %

Podijeljena priznanja najboljim učenicima na natječaju Stožera za zaštitu i spašavanje

Datum objave: 3. lipnja 2011.
nagrade_nas
U petak su u Velikoj vijećnici Međimurske županije dodijeljena priznanja i simbolične nagrade najboljim učenicima međimurskih Osnovnih škola koji su sudjelovali na natječaju povodom Dana civilne zaštite "Prirodne i druge nesreće – tko i kako pomaže u različitim prirodnim nesrećama".

Na natječaj je pristiglo 310 radova iz 16 osnovnih i 8 područnih škola, a sudionici su bili razvrstani u tri kategorije. Kako je u uvodnom govoru istaknuo župan Međimurske županije Ivan Perhoč, natječaj je jedan od načina podizanja svijesti o potrebi spremnosti na razne prirodne nesreće, a edukacija mladih pri tome je najznačajnija. Posebno raduje činjenica da su neki učenici nagrađeni i na međunarodnom natječaju koji je raspisala slovenska Uprava za zaštitu i spašavanje. Pripremljenost na nesreće sigurno smanjuje stradale u nesrećama i tu je najveća vrijednost takvih akcija.

Priznanja i nagrade podijelili su zamjenik župana i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje MŽ Matija Posavec i načelnik Odjela za preventivu, planiranje i razvoj u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje Područnom uredu Čakovec Ferid Kašmo.

U kategoriji od 1. do 3. razreda  treće mjesto osvojila je Tena Jančec iz OŠ "Tomaša Goričanca" iz Male Suobotice,  drugo Petra Bedeković iz OŠ "Petar Zrinski" Šenkovec, a prvo Matej Mihuljaš iz OŠ Strahoninec.

U kategoriji od 4. do 6. razreda treći je bio Nikola Ivanušić iz OŠ Orehovica, druga Emily Sabolek iz OŠ Domašinec, a najboljim radom proglašen je onaj Julije Švec iz OŠ Hodošan.

U kategoriji od 7. do 8. razreda treća  je bila Iva Golubić iz OŠ "Dr. Vinka Žganca" Vratišinec, druga Željka Turk iz OŠ Draškovec, a prvi Nino Žganec iz OŠ Domašinec.

Na međunarodnom slovenskom natječaju u kategoriji od 1. do 3 razreda najbolji je bio David Lehkec iz Oš Strahoninec, dok su priznanja dobili Dario Martolić iz OŠ Sveta Marija i Vanja Horvat iz OŠ "Tomaša Goričanca" Mala Subotica.

U kategoriji od 4. do 6. razreda najbolja je bila Saša Žuljić iz OŠ "Tomaša Goričanca" Mala Subotica, dok su priznanja dobili Karlo Bedeković iz OŠ "Petar Zrinski" Šenkovec i Danijela Katarina Dominić iz OŠ Hodošan.

U kategoriji od 7. do 8. razreda drugo mjesto osvojila je Silvija Balent iz OŠ Draškovec, dok su priznanja dobili Valentina Škvorc iz OŠ Orehovica i Denis Toma iz OŠ "dr. Vinka Žganca" Vratišinec.

Posebna priznanja dobili su i njihovi mentori Jadranka Škvorc, Ladislava Šestak Horvat, Ljiljana Rinkovec, Nenad Kipke, Gabrijela Binder, Ruža Hajdinjak, Sanja Hozmec, Marija Bobić i Jelena Fuss.

{gallery}2011galerije/Lipanj_2011/Nagrade{/gallery}

Nikad veći broj programa povodom Noći muzeja u Međimurju, u manifestaciju se po prvi puta uključili Riznica Međimurja, Centar dr. Rudolf Steiner i Ekomuzej Međimurje malo
Kad se slože međimurske ruke – investicijom vrijednom 4 milijuna kuna u rekordnom roku rekonstruiran Odjel abdominalne i dječje kirurgije Županijske bolnice Čakovec na radost djelatnika te velikih i malih pacijenata
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 28. siječnja 2022. - Sutra od 9:00 sati cijepljenje bez najave u trijaži Županijske bolnice Čakovec i u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije
Šef Misije Veleposlanstva Australije Andrea Biggi u radnom posjetu pohvalio potencijal Međimurja
27. siječnja – Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za četvrtak, 27. siječnja 2022.
Međimurska županija podržava sve projekte s ciljem razvoja Donje Dubrave
Karatisti Karate kluba Globus među najboljima u svijetu
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za srijedu, 26. siječnja 2022.
Županijska bolnica Čakovec uspješna nastavna baza studentima medicine, župan Posavec – ovu priliku iskoristit ćemo da pokažemo kvalitetu zdravstvenog sustava u Međimurju i zadržimo liječnike u našoj županiji
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content