Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Matija Posavec donio Odluku o proglašenju elementarne nepogode od suše

Datum objave: 7. rujna 2021.

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu za područje općina Belica i Domašinec na zahtjev čelnika jedinica lokalne samouprave zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padalina tijekom lipnja i srpnja.
Naime, sušno razdoblje tijekom proteklih mjeseci uzrokovalo je velike materijalne štete na ratarskim i povrtlarskim kulturama te poljoprivredni proizvođači nisu u mogućnosti sami sanirati nastalu štetu.
Župan poziva sve fizičke i pravne osobe koje su pretrpjele štetu da istu prijave nadležnom općinskom povjerenstvu te da prijavljuju samo štetu na imovini koja nije osigurana od suše.
Općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika, nakon čega su dužni konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete u roku od 50 dana proglašenja prirodne nepogode. Županijsko povjerenstvo će u zakonskom roku izraditi zbirno izvješće o šteti za područje županije.
Ovo je druga elementarna nepogoda koju je župan Posavec proglasio ove godine. Prva elementarna nepogoda proglašena je 21. travnja zbog šteta nastalih uslijed mraza i to za  područje gradova Čakovec, Mursko Središće i Prelog te općina Belica, Dekanovec, Domašinec, Donji Kraljevec, Donji Vidovec, Kotoriba, Mala Subotica, Nedelišće, Orehovica, Podturen, Pribislavec, Selnica, Strahoninec, Sveta Marija, Sveti Juraj na Bregu, Sveti Martin na Muri, Šenkovec, Štrigova i Vratišinec.
Odluka o proglašenju prirodne nepogode suše (PDF)
 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content