Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu Tehničke škole Čakovec poprima konačne vizure

Datum objave: 29. srpnja 2021.

Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu koji se gradi u sklopu Tehničke škole Čakovec prima konačne vizure, a četiri praktikuma koji će biti smješteni u prizemlju Centra u visokoj su fazi izgradnje i u njima će se primjenjivati inovativne metode učenja gdje će obrazovanje biti usmjereno prema gospodarstvu te će se na taj način promišljati budućnost na tržištu rada. Učenici će imati mogućnost učiti i raditi u najsuvremenijoj opremi u praktikumu za energetsko strojarstvo i obnovljive izvore energije, praktikumu za mjerenja i kontrolu kvalitete, praktikumu za zavarivanje i obradu metala te praktikumu CAD/CAM tehnologije.
Radovi na Centru kompetentnosti započeli su krajem prošle godine te je do sada napravljeno oko 60% radova ukupne investicije, a očekivani završetak radova očekuje se krajem ove godine.
U potkrovlju Centra kompetentnosti vidljiv je koncept buduće velike multimedijalne konferencijske dvorane koja će moći primiti i do 120 osoba, također će u potkrovlju biti smještena dodatna 4 laboratorija u kojima će učenici strojarskih zanimanja, odrasli polaznici, nastavnici, ali i poduzetnici i gospodarstvenici imati prilike sudjelovati u programima stručnog usavršavanja i educirati se u novo opremljenim praktikumima.
Do sada su izvršeni radovi u iznosu 5 milijuna kuna, od ukupno 13 milijuna kuna koliko je predviđeno za izvođenje građevinskih radova, a u tijeku je provedba javne nabava za nabavku strojarsku opremu i namještaja.
Regionalni centar kompetentnosti TŠČ financira se iz Europskog Socijalnog fonda (Uspostava RCK u strojarstvu SJEVER – TŠČ, ukupna vrijednost 26.2 milijuna kuna) i Europskog fonda za regionalni razvoj (Regionalni centar strojarstva SJEVER, ukupna vrijednost 29.9 milijuna kuna).
Radi se o strateškom projektu za Međimursku županiju koji će u cijelosti promijeniti sadržaj i obrazovnu kvalitetu te na taj način primjenjivati inovativne metode učenja, suradnja s poslodavcima postat će kvalitetnija i provodit će se više konkretne i praktične nastave. Projektom će se omogućit stvaranje infrastrukturnih, tehnoloških, organizacijskih i stručnih preduvjeta za vrhunsko strukovno obrazovanje te obrazovanje odraslih sukladno potrebama gospodarstva u području strojarstva u regiji.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content