Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Unatoč izazovnoj godini, međimurski pčelari osvojili 2 zlatne, 2 srebrne i 1 brončanu „žlicu“ te potvrdili vrhunsku kvalitetu našeg meda

Datum objave: 13. listopada 2020.

U okviru Dana meda u Hrvatskoj, u Osijeku je krajem rujna održano 25. ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda, a međimurski med ponovno je potvrdio svoju kvalitetu. Između stotinjak uzoraka meda iz svih krajeva Hrvatske, našlo ih se pet iz naše županije.
U kategoriji bagremovog meda, međimurski pčelari zauzeli su odlično drugo, treće i četvrto mjesto: Obiteljsko pčelarstvo Trstenjak iz Mačkovca i Pčelarstvo Trupković iz Novog Sela Rok osvojili su zlato te su zauzeli drugo i treće mjesto, dok je med OPG-a Stričak iz Čakovca na četvrtom „srebrnom“ mjestu. Uz njih, med obitelji Bogdan iz Vugrišinca osvojio je srebro, med Pčelarstva Radiković broncu, a Obiteljsko pčelarstvo Trstenjak osvojilo je i četvrto mjesto na ocjenjivanju pakovina meda.
Kvaliteta međimurskoga meda nadaleko je poznata, a kontinuiran pristup brizi prema pčelama i košnicama te sustavno usavršavanje znanja o postupanju s medom, svrstali su međimurski med među najtraženiji na tržištu.
U tijeku je 14. Međimursko ocjenjivanje meda nakon kojeg će naši pčelari završiti ovogodišnju sezonu koja im nije bila naklonjena, posebice zbog velikog pomora pčela koji je zahvatio dio pčelara. Ipak, vrhunski rezultati i priznanja koja osvajaju i ove godine, nagrada su za brojna odricanja i trud koji ulažu, ali i poticaj za daljnji rad.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content