Želite li saznati kako stvoriti, podijeliti i urediti dokumente online? Na koji način efikasno koristiti Google tražilicu? Kako naći najbrži put do neke lokacije koristeći Google Maps? Naučite sve to na informativnoj radionici:

GOOGLE UREDSKI ALATI I NAPREDNO PRETRAŽIVANJE INTERNETA

koja će se održati u četvrtak, 1. listopada 2020. godine, od 9 do 14 sati,

u novoj informatičkoj učionici 3. zgrade Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,

na adresi Bana Josipa Jelačića 22/N, Čakovec (prostor bivše vojarne).

U današnje vrijeme, digitalne tehnologije postaju nezaobilazne u svim aspektima života, a vještine i znanja koja podupiru digitalnu pismenost nikad nisu bila od veće važnosti. Poznavanje rada na računalu postaje sve važnije otkako su svi aspekti života počeli ovisiti o računalnoj tehnologiji. Ako posjedujete znanja o korištenju računala i računalnih programa, zadatke možete obavljati pravovremeno na organiziraniji i učinkovitiji način, napredovati na radnom mjestu te dobiti priliku za rad na više izazovnih projekata.

Većinu poslova gotovo je nemoguće obavljati bez znanja o korištenju računalnih alata. Izrada, oblikovanje i upravljanje digitalnim dokumentima iziskuju dobro poznavanje i vještinu korištenja alata koji u svakoj sljedećoj inačici dobivaju nove mogućnosti i time, uglavnom, olakšavaju rad korisnicima koji ih znaju iskoristiti.

 

CILJ RADIONICE:

Cilj informativne radionice je omogućiti većem broju ljudi korištenje digitalnih tehnologija. Radionica je namijenjena poduzetnicima i njihovim zaposlenicima koji žele maksimalno iskoristiti Google u svrhu racionalizacije poslovanja i smanjenja troškova npr. navigacijskih sustava, cloud programa, itd. 

 

PROGRAM RADIONICE:

1. Google Chrome ·         korisne kratice i nazivi (preglednik, kartica, prozor, prikaz preko cijelog programa, itd.)

·         upravljanje i promjena najkorisnijih postavki

·         dodavanje i upravljanje prečicama

·         upravljanje privatnošću – što drugi znaju o meni?

·         upravljanje s povijesti pretraživanja

·         odabir teksta / slike

·         prijevod

2. Google Search ·         vrste rezultata kod pretraživanja

·         traženje pojma, slike, videa, dokumenta te upravljanje opcijama

·         pretraga prema slici

3. Google docs ·         Google dokumenti

·         Google tablice

·         Google prezentacije

·         Google obrasci

4. Google drive (disk) ·         korištenje aplikacije

·         prijenos i dijeljenje dokumenata

·         preuzimanje dokumenata i pristup datotekama izvan mreže

·         pretvaranje dokumenata stvorenih drugim programima

 

PRIJAVA:

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a potencijalni sudionici prijavljuju se ispred poduzeća ispunjavanjem prijavnog obrasca na poveznici.

PRIJAVNI OBRAZAC

Prijave na radionicu vrše se najkasnije do 29. rujna 2020. godine, a broj sudionika ograničen je na 15. Radionicu organizira Tehnološko-inovacijski centar Međimurje u sklopu projekta TICM PPI 5.0 MSP i Tjedna cjeloživotnog učenja. Tijekom radionice svakom polazniku bit će omogućeno korištenje osobnog računala i potrebnog softvera.


PREDAVAČ:

Tomislav Breznik, mag. oec, stručni suradnik u Odjelu inkubacije i edukacije u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje. U sklopu projekta „Istakni se osvoji posao 2“ održava radionice pod nazivom „Osnovna i napredna informatička znanja“ s ciljem podizanja razine informatičke pismenosti kod nezaposlenih osoba.


Informativna radionica je dio projekta TICM PPI 5.0 MSP sufinanciranog u okviru javnog poziva Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom Pružanje visokokvalitetnih usluga za MSP putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI).

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Sadržaj objave je isključiva odgovornost Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje.