Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije 18.rujna 2020.

Datum objave: 18. rujna 2020.

Od preostalih jučer uzetih uzorka, svi su nalazi negativni. Danas do 11h testirano je 158 osoba, 98 nalaza je negativno, 2 je pozitivno, a ostali uzeti uzorci su u obradi.
Do sada je ukupno testirano  5540 osoba. Trenutno je aktivnih 20 pozitivnih na SARS-CoV-2 virus te je 101 osoba u samoizolaciji (pozitivni na COVID 19 virus i njihovi kontakti).
STOŽER CZ MEĐIMURSKE ŽUPANIJE APELIRAO NA NACIONALNI STOŽER I MVEP ZA POKRETANJE POSTUPKA UBLAŽAVANJA RESTRIKTIVNIH MJERA AUSTRIJE I SLOVENIJE
 
Međimurska županija uputila je inicijativu Nacionalnom stožeru civilne zaštite i Ministarstvu vanjskih i europskih poslova za pokretanjem postupka kojim bi nadležnima u Sloveniji i Austriji predložili selektivno uvođenje mjera za Hrvatsku, tj. na razini županija. Međimurska županija, od izbijanja korona krize, ima izuzetno povoljnu epidemiološku situaciju i kontinuirano najmanji broj osoba pozitivnih na COVID 19 virus u Republici Hrvatskoj.
 
Budući da veliki broj stanovnika Međimurja radi i studira u Sloveniji i Austriji, a zbog blizine, velika većina su dnevni ili tjedni migranti te im restriktivne mjere Slovenije i Austrije stvaraju brojne poteškoće, dodatne financijske izdatke, a postoji mogućnost i ostanka bez posla., Stožer CZ Međimurske županije smatra kako bi bilo svrhovito i epidemiološki opravdano, selektivno uvođenje mjera za Hrvatsku, odnosno pojedine županije  kao što je to učinila Savezna Republika Njemačka u kolovozu ove godine.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content