Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje ima 5 zlata, 4 srebra i 2 bronce – mladi sportaši ponovno uspješni na Sportskim igrama mladih

Datum objave: 29. srpnja 2020.

Međimurski sportaši i ove su godine ostvarili odlične rezultate na Plazma Sportskim igrama mladih, najmasovnijoj amaterskoj manifestaciji u Europi. Možemo se pohvaliti sa zlatom i srebrom u utrci na 60 metara, čak dva zlata u graničarima, zlatom i dva srebra u malom nogometu, zlatom u uličnoj košarci te srebrom i dvije bronce u stolnom tenisu.
Najbolji mladi sportaši i sportašice okupili su se sredinom svibnja na državnim završnicama 10 sportskih disciplina. U utrci na 60 metara, Roko Djuran iz Preloga osvojio je prvo mjesto, dok je Lucija Hozjak iz Preloga osvojila srebro. Dva zlata osvojena su u kategoriji graničara. Za prelošku ekipu „Međimurski rasturači“ nastupali su: Tessa Talia Pigac, Eva Jurinec, Lea Berljak, Jakob Kalšan, Tino Grabant, Jura Mlinarić, Teo Božek, Noa Jurinec, Erik Božek, a vodila ih je učiteljica Davorka Bogomolec te roditelj Dražen Mlinarić. Uspjeh ekipa iz Preloga upotpunili su i „Pajdaši“ koji su također osvojili prvo mjesto u igri graničara. U ovoj pobjedničkoj ekipi bili su Roko Kolar, Leona Kalšan, Timo Malvić, Ivano Čonkaš, Luka Čonkaš, Ana Poredoš, Ena Madić, Matija Švenda i Nikša Ivanović, pod vodstvom Elizabete Čonkaš i Ivane Kolar.
U stolnom tenisu posebno uspješne bile su Čakovčanke - Ana Novak i Franka Mesarić zauzele su treća mjesta, dok je Marta Novak osvojila srebro.
Međimurska ekipa Jing Jang je bila najbolja u uličnoj košarci - Viktor Šimunić, Lukas Antonović, Nikola Hren i Niko Šarić pod vodstvom trenerice Maje Mikolaj zauzeli su prvo mjesto.
Nogometašice NŠ Međimurje-Čakovec osvojile prva dva mjesta i ostvarile povijesni uspjeh
Coca-Cola Cup najveći je malonogometni turnir u Europi koji je u Hrvatskoj ove godine okupio više od 40 tisuća natjecatelja. Vješto baratanje nogometnom loptom od najmlađih dana pokazali su članovi ekipe Mladost iz Preloga koji su osvojili srebro. Uz mušku kategoriju, od ove je godine pod pokroviteljstvom UEFA uvedena i kategorija ženskog nogometa, u sklopu kampanje promicanja nogometa među djevojkama, jednakosti i fair playa.
U kategoriji ženskog nogometa, na natjecanju je sudjelovalo 10 ekipa iz cijele Hrvatske među kojima su bile čak dvije ekipe iz NŠ Međimurje - Čakovec. U uzbudljivoj završnici sastale su se ekipe Međimurske lepe puce i Nogometna škola Međimurje-Čakovec, a pobjedu su upisale mlađe “puce” rezultatom 2:1. Za ekipu "NŠ Međimurje-Čakovec" nastupale su Barbara Kelava, Katja Sedmak, Morena Mikulić, Nina Varga, Emily Bister, Ema Puljić, Anja Kelkedi, Korina Horvat, Matea Ožura, Helena Damjanović, a vodio ih je trener Robert Katanec, dok su za ekipu "Međimurske lepe puce" nastupale Lea Bartolić, Anja Horvat, Nicole Murk, Lana Zorković, Stela Zorković, Kaja Župarić, Dora Kuzmić, Dvina Horvat, Tara Tkalčec, Ema Čurin, pod vodstvom trenera Gordana Golika.
Najbolji vratar turnira bila je Barbara Kelava (NŠ Međimurje-Čakovec), najbolji strijelac bila je Helena Damjanović iz NŠ Međimurje-Čakovec, dok je najbolja igračica turnira bila Ema Čurin iz ekipe ''Međimurske lepe puce''.
Čestitke na sjajnom predstavljanju međimurskog ženskog nogometa, nogometašicama i njihovim trenerima uputili su župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman i pročelnicom UO za civilno društvo, ljudska prava i sport Majom Odrčić Mikulić. Izuzetno ponosni na mlade sportašice su njihovi treneri, Robert Katanec i Gordan Golik, čije zalaganje i trud je pohvalio dopredsjednik NŠ Međimurje-Čakovec Miljenko Ovčar naglasivši da je ovo povijesni rezultat: "Prava je rijetkost da se dvije ekipe iz iste škole nađu u finalu, iako treba istaknuti da nam nije primaran rezultat već razvoj mladih u sportskom i ostalim segmentima. Dokaz je ovo kvalitetnog rada i strategije koju smo zacrtali, no svega toga ne bi bilo bez naših polaznika, roditelja koji su prepoznali važnost zdravog načina života te kontinuirane potpore na lokalnoj i županijskoj razini."
Da je ovaj uspjeh još jedan u nizu dokaza da Međimurska županija zna prepoznati i ulagati u projekte koji pridonose razvoju zajednice, ali i da je ulaganje u mlade najbolje ulaganje u budućnost, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec, dodavši da u Međimurju možemo biti ponosni na rezultate svih naših mladih sportaša koji postižu zavidne uspjehe u brojnim kategorijama.
Izvor: Međimurska županija, Sportske igre mladih

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content