Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Učenici OŠ Pribislavec na jesen u novim prostorima – potpisan ugovor za opremanje nove zgrade škole

Datum objave: 25. lipnja 2020.

Tristotinjak učenika Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec sljedeću nastavnu godinu pohađat će u novoj zgradi koja je dugogodišnji san mještana Pribislavca, ali i jedan od kapitalnih projekata Međimurske županije.
Dugi niz godina govori se o gradnji nove školske zgrade u Pribislavcu, a od jeseni će učenici i nastavnici ove škole imati u potpuno drugačije, vrhunske uvjete za rad kakve, u 21. stoljeću i zaslužuje međimursko obrazovanje. Sagrađena je nova zgrada škole na atraktivnoj lokaciji te nam je preostao zadnji korak u završetku projekta, a to je opremanje prostorija.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom potpisivanja Ugovora o nabavi namještaja za Osnovnu školu Vladimira Nazora Pribislavec.
Opremanje škole povjereno je međimurskoj tvrtki Novi godovi d.o.o. čiji je direktor Predrag Šarić istaknuo zadovoljstvo što će upravo domaća kvaliteta i stručnost imati priliku završiti ovaj veliki projekt. Ugovor za opremanje vrijedan je 1.744.168,75 kuna, a izvođač radova istaknuo je da će škola biti spremna novu nastavnu godinu.
Prvi dan škole dočekat ćemo u novoj zgradi na ponos svih učenika i djelatnika, ali i na ponos cijelog Pribislavca i Međimurja. Školstvo na prostoru Pribislavca postoji gotovo 150 godina, no po prvi puta ćemo imati vlastitu školu i odgovarajuće uvjete. Djeca ovog upisnog područja i njihovi roditelji ovime dobivaju viši standard u odgoju i obrazovanju, a nakon nove zgrade škole ustrajat ćemo i na izgradnji školske dvorane, uvođenju jednosmjenske nastave i mogućnosti produženog boravka za učenike nižih razreda.“, poručio je ravnatelj Osnovne škole Bruno Matotek zahvalivši Županiji, ali i Općini Pribislavec koja je prepoznala inicijativu i poduprla projekt.
U ovoj školskoj godini OŠ Vladimira Nazora Pribislavec pohađa 294 učenika, a odgojno-obrazovni rad odvija se u dvorcu grofa Feštetića, izgrađenom 1870. godine, koji je adaptiran za potrebe škole 1968. godine. Unatoč neadekvatnim uvjetima za izvođenje nastave, škola sudjeluje u mnogim projektima, ostvaruje uspjehe na natjecanjima, a posebno su ponosni na e-Twinnig projekte koje uspješno provode od 2012. godine, a u zadnje dvije godine nose oznaku e-Twinnig škole. „Gradeći ovu školu nastojali smo razmišljati dva koraka u naprijed. Ne samo da je škola zaslužila kvalitetne uvjete za rad i boravak učenika i nastavnika, već vjerujemo da će se širenjem stambene zone grada Čakovca prema Pribislavcu povećati broj polaznika škole, a preseljenjem u nove prostore škole dvorac Feštetić će ostati prazan. On je vrijedno povijesno i kulturno dobro Međimurja te ćemo i taj prostor nastojati revitalizirati  i staviti u funkciju turizma i kulture kako bismo i na taj način pridonijeli daljnjem razvoju naše Županije.“, dodao je župan Posavec.
Nova škola imat će 24 učionice na 3600 m2 iskoristivog prostora. „Želimo stvoriti preduvjete za sustav u kojem će naši učenici imati mogućnosti boraviti u školi koliko je potrebno, a to je cjelodnevna nastava sa svim pripadajućim sadržajima.“, zaključila je pročelnica UO za obrazovanje i kulturu MŽ Blaženka Novak.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content