Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurje i dalje bez novoboljelih, od ponedjeljka omogućen posjet korisnicima domova za starije i nemoćne

Datum objave: 16. svibnja 2020.

Međimurska županija je 8. dan za redom "korona free" županija te već 32. dan nema novooboljelih osoba. U posljednjih 48 sati obavljeno je 43 testiranja.
S obzirom na otvaranje granica s Republikom Slovenijom, normalizira se režim na graničnim prijelazima Mursko Središće, Bukovje i Trnovec dok su malogranični prijelazi i dalje zatvoreni. Građani Republike Hrvatske mogu bez posebnog ograničenja ući u Republiku Sloveniju ako su zdravi i ne pokazuju simptome koronavirusa te unatrag 14 dana nisu bili u zemljama izvan Europske unije. Kako se zbog popuštanja mjera očekuje pojačan promet na graničnim prijelazima, iz Policijske uprave Međimurske apeliraju na strpljenje putnika zbog evidencije osoba koje ulaze u Republiku Hrvatsku.
Pojačan nadzor i dalje se vrši nad domovima za starije i nemoćne te nad svim pružateljima socijalnih usluga koji su opskrbljeni dodatnom zaštitnom opremom. Od ponedjeljka, 18. svibnja 2020. bit će omogućen posjet starijim korisnicima te korisnicima s invaliditetom uz strogo pridržavanja epidemioloških mjera za korisnike koji nisu u mogućnosti koristiti vanjski prostor i to za najviše jednog posjetitelja u sobi korisnika uz strogo pridržavanje mjera. Za pokretnije korisnike preporučena je organizacija posjeta u vanjskom prostoru pružatelja usluge.
U Županijskoj bolnici Čakovec dozvoljena je prisutnost partnera na porodu.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content