U protekla 24 sata u Međimurskoj županiji 12. dan za redom nema novooboljelih od koronavirusa. Jučer je iz Županijske bolnice Čakovec otpuštena jedna osoba, a preostale tri oboljele osobe su dobrog općeg stanja. Ukupno je obavljeno 369 testiranja.

Posljednja dva dana u Međimurje je stigla nova količina zaštitne opreme namijenjene domovima za starije i nemoćne osobe i drugim socijalnim ustanovama koja će početkom tjedna uz pomoć HGSS-a biti i podijeljena. 

Stanje u svim socijalnim ustanovama je zadovoljavajuće, no i dalje su na snazi maksimalne mjere s ciljem zaštite od COVID-19 virusa korisnika i djelatnika tih ustanova. 

U ponedjeljak 27.4.2020. bit će aktivirana i prva od tri faze propuštanja mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Podsjećamo da će u primjeni biti:

  • Odluka o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19
  • Odluka o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19
  • Odluka o odvijanju i načinu organizacije javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID – 19
  • Odluka o dopunama Odluke o posebnom načinu rada tržnice za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19

Sukladno navedenim odlukama donijete su i Upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Bez obzira na povoljnu epidemiološku situaciju i lijepo vrijeme i dalje je preporuka održavati socijalnu distancu, higijenu te poštovati sve propisane mjere nacionalnog i županijskog Stožera civilne zaštite. 

Stožer civilne zaštite Međimurske županije o svemu će detaljnije informirati javnost na konferenciji za novinare u ponedjeljak.