Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Još jedna osoba ozdravila, Međimurje i dalje nema novozaraženih!

Datum objave: 25. travnja 2020.

Jedanaesti je dan bez novooboljelih osoba korona virusom, i još je jedna osoba ozdravila. Od početka pandemije COVID 19 virusom i peta osoba je ozdravila te su, u ovom trenutku, u Međimurju svega 3 oboljele osobe koje su dobrog općeg stanja. U protekla 24 sata u Međimurju su testirane 34 osobe i svi su nalazi negativni. Ukupno je do sada testirano 360 osoba.

Vlada Republike Hrvatske donijela je određene zaključke te slijedi popuštanje mjera. Prva faza započinje 27. travnja, temeljeg čega svoja vrata otvaraju knjižnice, Muzeji i knjižare. Tako i Muzej Međimurja Čakovec otvara svoja vrata, no bez izložbi i manifestacija koje se odgađaju do vremena kada će biti dozvoljeno okupljanje većeg broja ljudi.
Osim novog režima rada trgovina i otvaranja određenih uslužnih djelatnosti, regulirat će se i javni gradski i prigradski prijevoz o čemu se detaljnije upute očekuju u ponedjeljak na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite.
Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u subotu je donio četiri Odluke radi izvršenja mjera koje su planirane za prvu fazu, a koje će se primjenjivati od 27. travnja:

Također donesene su  Upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Službeni kontakt epidemiologa u Međimurskoj županiji je 098 – 558 – 811.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content