Subotnje prijepodne, 21. prosinca 2019. godine u zgradi Scheier proteklo je u znaku dviju lijepih i plemenitih akcija. Sa željom da božićni blagdani budu jednako lijepi i veseli svim međimurskim mališanima, Međimurska županija organizirala je dobrotvornu akciju prikupljanja igračaka i slikovnica za djecu koju zbrinjava Udruga udomitelja djece Međimurja.

Pod sloganom „Daruj igračku ili slikovnicu da Božić bude ljepši i za udomljenu djecu“ brojna djeca i obitelji donirala su igračake i slikovnice koje više ne koriste, kako bi došle u ruke onih kojima će donijeti puno radosti i čarolije igre. Akciju su podržali župan Međimurske županije Matija Posavec i zamjenica župana Sandra Herman, a sve prikupljene igračke i slikovnice bit će uručene predstavnicima Udruga udomitelja djece Međimurja uoči Svečane sjednice Skupštine Međimurske županije.

Uz dobrotvornu akciju prikupljanja igračaka i slikovnica, istovremeno je održano tradicionalno „Fotkanje s djedicom“ u organizaciji Međimurske udruge za ranu intervenciju – MURID. Uz male članove udruge, na druženje s Djedicom, vilenjakinjom i pomoćnicama odazvala su se mnoga djeca koja će sigurno pamtiti veselo fotografiranje i druženje.