Na sam blagdan Gospe od Anđela – Porcijunkule, u petak, 2. kolovoza održana je središnja sveta misa koju je predvodio varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, u koncelebraciji s desetak svećenika iz međimurskih župa. I ove godine Župa svetog Nikole biskupa obilježila je župni blagdan sadržajnim duhovnim programom i trodnevnom pripremoma, a središnja duhovna svečanost započela je tradicionalnom procesijom s Trga Republike do Franjevačkog samostana.

Uz mnogobrojne vjernike, svetoj misi nazočili su zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač zajedno sa zamjenicima Zoranom Vidovićem i Mariom Medvedom, načelnik PU međimurske Ivan Sokač, predsjednik Zrinske garde Đuro Bel, predstavnici policije, vatrogasnih društava,  Zrinske garde Čakovec, međimurske udruge i KUD-ovi iz Gornjeg Kraljevca, Žiškovca i Murskog Središća, kao i brojni predstavnici društvenog, kulturnog i političkog života Međimurja.

Blagdan Gospe od Anđela obilježava se 2. kolovoza, kada se franjevci spominju obraćenja sv. Franje koje se dogodilo godine 1208. u Porcijunkuli, malenoj crkvi Gospe od Anđela u Asizu u kojoj je sv. Franjo izmolio Porcijunkulski oprost. Blagdan Gospe od Anđela tako je dan potpunog oprosta kada u svim franjevačkim crkvama diljem svijeta vjernici mogu dobiti oprost od grijeha.