Streličarski turnir “Veliki pehar Nikole Zrinskog”, tradicionalni je međunarodni turnir koji Streličarski klub „Katarina Zrinski“ Čakovec organizira od 1993. godine. Kao takav postao je nezaobilazni dio Dana Međimurske županije, a borba streličara za Veliki pehar počet će u 8 sati u jezeru Staroga grada. Još jedan sportski događaj obilježit će sedmi dan manifestacije Dani Međimurske županije. III. Čakovečki polumaraton Zrinskih u organizaciji Atletskog kluba “Međimurje” Čakovec započinje u 10 sati u Zrinsko-Frankopanskoj ulici. Cilj i proglašenje pobjednika bit će održano na Trgu Republike u Čakovcu.

Polaganjem vijenaca i molitvom na groblju u Bečkom Novigradu u 10 sati započinje program obilježavanja Spomendana pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana. Kod spomen ploče na mjestu pogubljenja dvojice hrvatskih velikana u 11 sati bit će položeni vijenci, a u 12:30 sati bit će služena sveta misa u Katedrali.

Područna škola Florijana Andrašeca Dekanovec u Domu kulture u Dekanovcu s početkom u 15 sati, povodom 131. godišnjice rođenja međimurskog kantora Florijana Andrašeca, organizira program „Florijan i ja“, čime zaokružujemo sedmi dan proslave Dana Međimurske županije.

 

Cjelokupan program Dana Međimurske županije nalazi se u galeriji fotografija.