Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Okusi i mirisi sjeverozapadne Hrvatske na 1. Regionalnom placu u Nedelišću

Datum objave: 6. travnja 2019.

Ove subote na Mesap-u je održan 1. Regionalni plac koji je okupio  više od 50-ak OPG-ova iz Međimurske, Varaždinske, Bjelovarko – bilogorske, Koprivničko – križevačke, Krapinsko – zagorske i Virovitičko – podravske županije, a tijekom 1. Regionalnog placa održana je i prezentacija visokokvalitetnih domaćih proizvoda obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava. „Ovo je početak jedne dobre i lijepe priče. Cilj nam je da omogućimo proizvođačima, gospodarstvenicima, mjesto gdje će moći ponuditi kvalitetne autohtone proizvode, mjesto na kojem ćemo ih povezivati i s drugim proizvođačima i kupcima. Ovaj plac biti će tradicija i mjesto na kojem će se uz niz radionica i kontinuiranog novog sadržaja moći kupiti ono najbolje iz Regije.“, rekao je međimurski župan Matija Posavec te je istaknuo da je najvažnije da je prepoznata vrijednost naših proizvođača, promicanje okusa i mirisa Međimurja, ali i sjeverozapadne Hrvatske. Velika posjećenost 1. Regionalnog placa potvrdila je i želju organizatora da se on održava svake prve subote u mjesecu, što je naglasio Vitomir Kirić direktor Međimurskog Sajma Poduzetništva. „Regionalni plac nudi ono najbolje iz svake Regije, najbolje od OPG-ova sjeverozapadne Hrvatske, a sve će se to održavati upravo u Nedelišću i zato zahvaljujem Međimurskoj županiji na inicijativi,“ rekao je načelnik općine Nedelišće Darko Dania.
Varaždinski župan Radimir Čačić, oduševljen viđenim, pohvalio je inicijativu i organizaciju 1. Regionalnog placa kazavši kako je MESAP i sajam općeg gospodarstva Međimurske županije, ali i sjeverozapadne Hrvatske te da mu je drago što su i brojni stanovnici Varaždinske županije danas u Nedelišću.
Točno u podne održao se riblji piknik na kojem su se pripremali razni specijaliteti, a poslastica dana bio je šaran na rašljama, a dok je za one nešto mlađe bilo organizirano i pecanje šarana.
Na izlagačkim stolovima našli su se brojni domaći proizvodi visoke ekološke vrijednosti poput povrća, voća, raznih vrsta brašna i ulja, sireva i drugih mliječnih proizvoda, meda, sjemenja, raznih sokova, zdravih napitaka, vina ili voćnih rakija, a posjetitelje su prilikom razgledavanja i degustacija proizvoda zabavljali TS Svirci i Taliri, a dok su na službenom otvorenju nastupili Andreja i Goran Šafarić.
Ovo je prvi u nizu Regionalnih placa koji će se održavati u Nedelišću na Mesapu, a potvrda njegove kvalitete i zainteresiranosti potvrđuje i privatni dolazak župana općine Lendava Janeza Magyara koji je uz međimurskog župana Matiju Posavca, zamjenika župana Josipa Grivca i pročelnika UO za gospodarstvo Međimurske županije Darka Radanovića obišao sve izlagače 1. Regionalnog placa.




homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content