Međimurski vinogradi ovog vikenda bili su središte obilježavanja Vincekova koje se već tradicionalno obilježava u prigodi blagdana sv. Vinka, zaštitnika vinara i vinogradara 22. siječnja koji označava i svojevrsni službeni početak godišnjeg vegetativnog ciklusa vinove loze, a mnogi vinogradari prigodnim ceremonijama u svojim goricama započinju novu vinogradarsku godinu.

Posljednja dva dana u Međimurju se prigodom obilježavanja Vincekova okupilo nekoliko tisuća ljudi iz čitave Hrvatske, ali i Slovenije, Austrije, Mađarske i drugih zemalja koji su prisustvovali organiziranim pohodima po međimurskim bregima. Turistička zajednica Općine Nedelišće zajedno s Vinskom kućom Kerman i Udrugom Maxenca, Hrvatska kulturno umjetnička udruga “Sveti Martin”, Turistička zajednica Općine Štrigova i PD “Bundek” Mursko Središće i ove godine su u suradnji s vinogradarima organizirali Vincekove pohode koji su postali prepoznatljiva turistička manifestacija Međimurja. Upravo je Bundekov pohod 2010., 2016. i 2018. godine Hrvatski planinarski savez proglasio najboljom planinarskom akcijom u Hrvatskoj.

Vincekov pohod postao je ozbiljna turistička atrakcija kojom se hodanjem prekrasnim brežuljcima gornjeg Međimurja predstavljaju geografske, kulturne i povijesne osobitosti Međimurske županije uz dobru kapljicu, veselo društvo i bogatu gastronomsku ponudu.